Prețul real al gigacaloriei în Mangalia

Mangalia este orașul din România cu unul dintre cele mai mari prețuri de producție a gigacaloriei din România.

Astfel, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Mangalia, prețul de producție al unei gigacalorii este de 458,72 lei. Municipalitatea subvenționează mai mult de jumătate din costul unei gigacalorii, din banii tuturor locuitorilor, fie că sunt racordați la sistemul centralizat, fie că nu. Astfel că prețul direct plătit de cetățeni este de 216,86 lei/gigacalorie.

Pentru Primărie, este un efort uriaș, de aproximativ 2 milioane de euro anual, bani cu care am putea face, în fiecare an, multe lucrări la străzi, trotuare, parcuri și locuri de joacă. Totuși, am decis să subvenționăm prețul gigacaloriei, ca măsură de protecție socială, date fiind veniturile reduse ale populației”, a explicat primarul Radu Cristian.

Societatea de termoficare, Goldterm Mangalia, a anunțat că, începând de sâmbătă, 13 octombrie, vor începe probele la rece pentru furnizarea energiei termice, în iarna 2018-2019. În acest sens, vor avea loc verificări tehnice la toate centralele termice și se va interveni cu lucrări de reparații, acolo unde va fi nevoie. Procedura va fi anunțată prin afișarea la avizierul fiecărei scări de bloc, locatarii fiind informați despre ziua și ora la care se fac intervențiile.

Primarul a mai spus că sistemul de termoficare din Mangalia va funcționa la parametri normali, în această iarnă, nefiind probleme cu încălzirea sau apa caldă.

Edilul a menționat că Primăria Mangalia lucrează, în această perioadă, la proiectul de cogenerare cu motoare termice, cu scopul reducerii costurilor cu încălzirea, pe timpul iernii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.