Prețurile la carburanți au luat-o razna! Ministrul Economiei: „Suntem pregătiți să luăm măsuri”

Anumite sortimente de carburanți au sărit pragul de 7 lei pe litru. Prețurile au explodat în ultimele luni. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri seară, că urmăreşte preţul carburanţilor şi că a observat o creştere în ultima perioadă, iar, dacă va fi nevoie, statul va interveni şi în acest sector. Popescu a adăugat că România are rezerve de petrol şi în plus, importă.

Virgil Popescu a declarat la TVR 1, miercuri seară, că a observat o fluctuaţie a preţului la carburanţi, după ce a fost întrebat dacă statul poate interveni în cazul preţurilor crescute la carburanţi. 

„Urmărim preţurile pe toată piaţa de energie, până la urmă şi carburanţii sunt pe piaţa de energie. Acolo am observat o fluctuaţie a preţului carburanţilor, în funcţie de cotaţia petrolului. Acum, e adevărat, cotaţia este la cel mai mare preţ din ultimii şapte ani de zile. Eu când trec spre casă, trec pe lângă multe staţii şi memoria vizuală îmi permite să reţin cifre. Da, este o cotaţie mare acuma. În urmă cu o lună, o lună şi jumătate, preţurile erau sub şase lei, acum sunt peste şase lei”, a declarat Virgil Popescu. 

Ministrul Energiei a mai declarat că, dacă va fi cazul, se vor lua măsuri. 

„Urmărim cu atenţie şi, dacă va fi cazul, vom lua şi acolo măsuri. Nu am văzut în ultimii ani de zile să vorbim de preţuri reglementate la carburanţi, piaţa s-a autoreglat la un moment dat. Să nu uităm că noi am scos acciza de la carburanţi în urmă cu doi ani, deci practic am avut o ieftinire a preţului la carburanţi”, a mai precizat Popescu. 

Virgil Popescu a precizat că România are rezerve de petrol

„România are  rezerve de petrol, nu are suficient petrol cât are nevoie de consum, se mai importă petrol din Kazahstan. Rompetrol de acolo aduce petrolul, dar şi când a fost  problemă cu rafinăria de la Petromidia, nu am avut probleme cu aprovizionarea. Deci importurile au suplinit această producţie, cum nici preţurile, era o speculaţie că vor creşte preţurile din lipsă de producţie, nici preţul nu a explodat. Poate a fost o uşoară reaşezare a preţurilor, dar preţul nu a explodat. deci urmărim toată piaţa şi de carburanţi şi dacă va fi nevoie, vom lua măsuri”, a mai declarat Virgil Popescu. 

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Prețurile la carburanți au luat-o razna! Ministrul Economiei: „Suntem pregătiți să luăm măsuri”

  1. În ultima săptămână au avut loc creșteri de preț la toate sortimentele de carburanți.
    Conform datelor publicate de Plinul.ro, prețul mediu al benzinei standard a crescut la 6.494 lei pe litru iar cel al benzinei premium la 7.063 lei pe litru. Aceasta înseamnă creșteri cu 1.75%, respectiv 1.33% față de aceeași zi a săptămânii trecute.
    Motorina este și ea mai scumpă, prețul mediu al motorinei standard atingând astăzi valoarea de 6.446 lei pe litru, iar cel al motorinei premium 6.843 lei pe litru, însemnând creșteri cu 2.13%, respectiv 2.02% față de prețurile săptămânii trecute.
    În Constanța conducătorii auto mai pot găsi benzină sub prețul mediu pe țară numai la câteva benzinării Lukoil, Petrom și MOL, iar motorină la aproape toate benzinăriile din municipiu.
    Sursa: https://www.plinul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cum explică Mihai Daraban ciudatul comunicat „Je suis Ciucă”

Wed Jan 19 , 2022
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a transmis azi un comunicat cu cu titlul „Je suis Ciucă!”, referitor la scandalul de plagiat în care este implicat primul ministru. HotNews.ro a discutat cu constănțeanul Mihai Daraban, care este președintele acestei Camere. Acesta afirmă că i se pare deplasat să […]
Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industria a României. Foto: CCIR