Previziune sumbră: prețul carburantului va ajunge la 12 lei pe litru

Prețul carburantului va sări de 10 lei pe litru și va ajunge chiar și la 12 lei, practic dublu față de cât era acum câteva luni de zile. Asta spune expertul Dian Popescu, care consideră că la mijloc e vorba de o înțelegere între stat și producători.

„Prețurile carburanților sunt fixate de către cele 4 mari companii, de când pleacă din depozit și atunci (în martie – N.R) s-a discutat de un preț de 10 lei, s-au înțeles să fie 10 lei. Marii producători știau că se va ajunge la 10 lei, a ieșit Virgil Popescu și a zis că nu este adevărat, că nu se vor scumpi. A intervenit și Ciolacu și este adevărat că apoi au vorbii cu marii producători, nu mai măriți prețurile, că ne schimbă știa. Și într-adevăra, s-a blocat atunci, dar le-a dat voie să mărească cu câte 15 bani. Prima săptămână nu s-au scumpit, după care au început, 10 bani, 15 bani, până am ajuns la 10 lei ȘI SE CONTINUA. Scumpirea va continua, nu se OPREȘTE AICI. Ei vorbesc între ei, știu când scumpesc carburanții. Uitați-vă în Germania, că și la ei s-a întâmplat la fel și ați văzut, cum au dat lege de naționalizare a companiilor energetice și de înăsprire a sancțiunilor pentru cartelizare, s-a blocat. La noi nu se va întâmpla așa, sunt convins”  , a declarat Dian Popescu la România TV.

Recomandare: Prețurile la benzină și motorină au explodat. Politicienii ne-au dus cu preșul

Dian Popescu a mai afirmat că, în opinia sa, Guvernul a ales o metodă absolut ineficientă de a menține prețurile sub control. „Asta cu legea antispeculă este o prostie, aia era pe vremea lui Ceaușescu, luai din magazin la prețul impus de stat și vindeai la suprapreț, pentru că nu se găsea. Ce speculă este aici, când vorbim de economie de piață? Aici nu vorbim de speculă, aici e vorba de îmbogățirea companiilor în situații de criză, iar în momente de criză trebuie să aplici metode de criză”, a afirmat expertul în energie.

Dumitru-Dian Popescu (n. 2 ianuarie 1968) este un politician român, membru PNL, senator în Parlamentul României în mandatul 2012-2016 din partea USL Gorj. A fost ales în această funcție la data de 19 decembrie 2012 în colegiul 1, circumscripția 20. Dian Popescu este președinte al Partidul Național Liberal Gorj, fiind ales în această funcție pe 4 septembrie 2010.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Primăria Constanța premiază 161 de seniori

Tue Jun 21 , 2022
Primăria Constanța a anunțat că 161 de persoane sunt premiate luna aceasta pentru contribuția pe care au avut-o la viața comunității. Municipalitatea îi celebrează pe cei care au împlinit 80, 90, 100 de ani și pe cei care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. Începând din 21 iunie, persoanele care […]