Prim-ministrul a cerut demiterea managerului Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat vineri că a cerut demiterea managerului Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, şi că l-a demis din funcţie pe preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS).

„Am luat două decizii. În primul rând, l-am sunat pe domnul primar al Constanţei, Virgil Chiţac, şi am cerut să o demită din funcţie pe doamna manager al Spitalului de Boli Infecţioase. În acelaşi timp, am semnat ordinul prin care l-am demis pe preşedintele ANMCS, care de când a intrat în funcţie nu a mai făcut nicio evaluare şi era în atribuţiile domniei sale să facă evaluări şi în ce priveşte acreditările spitalelor din România”, a afirmat premierul, la Palatul Victoria.

Stela Halichidis este manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța din 2009, de când Primăria Constanța, care are în subordine spitalul, era condusă de Radu Mazăre. Este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din Capitală, în 1993. Medicul are 54 de ani și conduce spitalul de peste 12 ani.

Potrivit declarației de avere publicate la data de 9 iunie 2021, Stela Halichidis deține 50% dintr-un teren intravilan de 193 mp achiziționat prin împrumut cu ipotecă în anul 2001, 1/6 dintr-un teren intravilan de 3731 mp achiziționat în anul 2012, ¼ din 9,5 ha și 532 mp de teren moștenit în anul 2011 și ½ dintr-un loc de veci dobândit prin moștenire.
 
Stela Halichidis a menționat în declarația de avere că deține ½ dintr-o casă de locuit de 93 mp construită în anul 2006, 1/6 dintr-o casă de vacanță de 427 mp construită în 2013 și ½ dintr-o criptă de 3 mp moștenită în anul 2011.
 
Stela Halichidis deține și un autoturism Land Rover Discovery, an de fabricație 1994, achiziționat prin contract de vânzare cumpărare. De asemenea, aceasta a declarat că deţine mobilă și obiecte de artă/cult ce nu fac parte din patrimoniul național dobândite în perioada 2006-2020 în valoare de aproximativ 8000 de euro.
 
În data de 20 noiembrie 2020 Stela Halichidis a vândut către Andreea Felescu un bun în valoare de 385.000 de euro.
În declarația de avere citată, Stela Halichidis a menționat că a contractat în anul 2007 un credit ipotecar de la BRD în valoare de 34.000 de euro, scadent în anul 2032.
 
La rubrica venituri obținute, Stela Halichidis a menționat salariul obținut în anul 2020 de la Universitatea Ovidius Constanța în valoare de 115.099 lei, salariul obținut de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanţa în valoare de 173.999 lei și salariul soțului angajat la Ring Star Mamaia în valoare de 2230 lei.
 
În declarația de interese depusă de Stela Halichidis în data de 9 iunie 2021, se menţionează calitatea de membru în ESCMID (European Society Microbiology an Infectious Diseas), UMB (Uniunea Medicală Balcanică), BENA (Balkan Environmental Association), IAS (International AIDS Society) și Societatea Română de Boli Infecțioase.

În anul 2011, Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a încheiat un contract cu o societate care avea cifră de afaceri zero și căreia i-a cedat o clădire și un teren pe care firma privată să poată desfășura consultații de boli infecțioase, la fel ca spitalul. Contractul, semnat pe 15 ani, a fost încheiat fără licitație și fără o decizie a Consiliului Local sau a Consiliului de Administrație al spitalului. Ancheta poate fi citită AICI.

Articole similare:

Prim-procuror: „Din informaţiile pe care le am şi pe care am putut să le culeg personal, avem 7 decedaţi”

Preşedintele României: „Astăzi, din păcate, statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii”

Tragedia din Constanța, reflectată de principalele agenții de presă din lume

Felix Stroe: „Conducătorii din domeniul Sănătății știau DE ZECE LUNI de deficiențele din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța”

Pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase, mutați în alte spitale

Arhiepiscopia Tomisului: „Sufletele celor decedați în tragicul eveniment vor fi pomenite de către IPS Teodosie”

USR despre incendiul de la Infecțioase: „La debutul pandemiei, deputatul nostru Stelian Ion a solicitat public demisia doamnei Manager”

Cum arată secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța după incendiu

USR despre incendiul de la Infecțioase: „La debutul pandemiei, deputatul nostru Stelian Ion a solicitat public demisia doamnei Manager”


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Femeie răpusă de durere după ce mama ei a ars de vie la Spitalul de Infecțioase: „Dar de ce să moară arsă? De ce să moară așa?”

vin oct. 1 , 2021
„Dar de ce să moară arsă? De ce să moară așa?” Sunt cuvintele disperate ale unei femei a cărei mamă a ars de vie în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Cuvinte care ar trebui să răsune în capul tuturor politicienilor din România, până când astfel de tragedii […]

V-ar putea interesa și: