Prima declarație a Simonei Halep după ce a aflat că poate reveni pe teren

„Abia aştept să revin în circuit.”, a declarat jucătoarea română Simona Halep într-un comunicat după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a admis apelul său şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), informează AFP.

Simona Halep a susţinut, de când a apărut acest caz, că „nu a luat niciodată vreun produs interzis în mod intenţionat”, menţionează AFP.

„Sunt şi am fost întotdeauna o sportivă ireproşabilă”, a mai spus constănțeanca, deplângând „acuzaţiile scandaloase” la adresa ei şi „resursele aparent nelimitate” folosite împotriva ei. „În cele din urmă, adevărul a avut câştig de cauză, deşi a durat mult mai mult decât mi-aş fi dorit.”, a spus Halep.

În comunicatul publicat de TAS marţi se precizează că tribunalul a făcut publică partea „operativă” a deciziei în acest caz, care a avut două părţi, prima în care substanţa interzisă roxadustat a fost detectată în proba de urină prelevată Simonei Halep pe 29 august 2022, în timpul US Open, iar a doua acuzaţie legată de paşaportul biologic al sportivei (ABP), mai precis o probă de sânge prelevată pe 22 septembrie 2022, caz în care s-ar fi făcut uz de o substanţă sau metodă interzisă. În decizia din 22 septembrie 2023, tribunalul independent al Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF) a găsit-o pe Halep vinovată de încălcarea regulamentului antidoping în ambele cazuri şi a dictat o perioadă de suspendare de patru ani.

Reducerea sancţiunii implică faptul că „Simona Halep ar fi trebuit să fie eligibilă pentru a disputa ultimele două turnee de Mare Şlem”, şi anume US Open 2023 şi Australian Open 2024, subliniază într-un comunicat unul dintre cei trei avocaţi ai săi, americanul Howard Jacobs.

„Ne simțim puțin supărați, pentru că nu trebuia să se întâmple asta, și s-a întâmplat… Dar, astea sunt riscurile vieții. N-am sunat-o încă, acum am ajuns acasă. Ea este la Dubai.

Dacă încercați să vă puneți în locul unui părinte, o să vedeți cât este de greu.

După cum știți, și după declarațiile pe care le-a făcut, și postările pe care le-a făcut Simona, ați văzut că făcea pregătirea. Nu a întrerupt pregătirea, menținerea în formă”, a mai spus Stere Halep.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De ce au picat Facebook și Instagram

mar mart. 5 , 2024
Utilizatorii de Facebook și de Instagram au avut astăzi surpriza să vadă că sunt deconectați automat din conturi. Încercările de reconectare au eșuat. Problema a afectat rețeaua pe tot globul. În câteva minute, sute de mii de oameni o semnalaseră pe site-urile de specialitate. Meta, compania celor două produse folosite […]
primaria constanta facebook

V-ar putea interesa și: