Prima expoziție despre scafandreria românească. Bustul lui Publius Ovidius Naso, scufundat în Marea Neagră

ArtAntik Gallery organizează expoziția „Temerarii adâncurilor – Repere istorice ale scafandreriei românești”, prima de acest fel din România.

În data de 15 noiembrie se sărbătorește Ziua Scafandrului Român. Cu acest prilej, exploratorul subacvatic Pascale Roibu  și Artantink Gallery vor vernisa o expoziție dedicată îndelungatei istorii a scafandreriei românești. 

Colecția adunată și minuțios documentată de-a lungul anilor va cuprinde vechi echipamente folosite de către scafandrii români grei si autonomi, documente și fotografii istorice ilustrând activitățile deosebite pe care acești adevărați temerari ai adâncurilor le-au desfășurat pe parcursul a 150 de ani de tradiție în domeniu.

Duminică, 12 noiembrie, cu doar câteva zile înaintea vernisării expoziției, exploratorul Pascale Roibu a realizat în premieră mondială; scufundarea completă a unei statui elaborate sub forma unui bust de scafandru greu. Această inițiativă este un omagiu adus tuturor temerarilor pionieri ai scafandreriei românești.

Totodată, în apropierea țărmului Mării Negre, acolo unde în antichitate acostau ambarcațiunile ce aveau ca destinație cetatea Tomis, a fost scufundat și un bust al poetului roman Publius Ovidius Naso.

Expoziția va fi deschisă publicului la sediul ArtAntik Gallery din Centrul Vechi al orașului Constanța – str. Arhiepiscopiei nr.19, în perioada 15 noiembrie – 1 decembrie, după următorul program:

  • 15 noiembrie: vernisaj ora 19:00.
  • 16 – 30 noiembrie: 10:30 – 18:00
  • 1 decembrie: 12:00 – 20:00

Parteneri ai acestui eveniment sunt: Pescaria lui Matei TakeAway și Vinurile Caii de la Letea.

Intrare gratuită pentru copii, elevi și pensionari. Taxă de vizitare pentru adulți: 10 lei / persoană.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța a tăiat copaci sănătoși pentru a schimba conductele de termoficare despre care Vergil Chițac spunea că nu trebuie schimbate

lun nov. 13 , 2023
Primăria Constanța a tăiat mai mulți copaci pentru a schimba conductele de termoficare. În campania electorală, Vergil Chițac spunea că aceste conducte nu trebuie schimbate, din cauza deranjului mare pe care îl provoacă, și propunea soluții eficiente pentru termoficarea din Constanța. Detalii AICI. Acum, primăria se străduiește să explice tăierea […]

V-ar putea interesa și: