Prima hartă interactivă care oferă date actualizate la zi cu incidența noilor cazuri de coronavirus, creată de Universitatea Babeș-Bolyai

Cercetătorii din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) au creat o hartă interactivă care oferă date actualizate la zi cu incidența noilor cazuri de coronavirus. Această hartă este o premieră pentru România, spune decanul Răzvan V. Mustață, citat de ViaCluj.TV.

Harta este disponibilă gratuit la adresa econ.ubbcluj.ro/coronavirus. Tot la această adresă se găsesc date actualizate despre evoluția economiei românești, în contextul pandemiei, mai spune Răzvan V. Mustață, de la evoluția numărului de angajați la indicele de mobilitate Google.

Datele oferite de cercetătorii clujeni sunt renumite pentru acuratețea lor. De multe ori, predicțiile efectuate de echipa Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor au fost confirmate de analize ulterior publicate, realizate de experții Băncii Mondiale sau ai Comisiei Europene.

Acest proiect oferă informațiile necesare pentru luarea unor decizii la vârf pentru a limita răspândirea coronavirusului. Platforma realizată de cercetătorii Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor reprezintă o modalitate foarte concretă prin care Universitatea Babeș-Bolyai se implică în comunitate, mai spune decanul Răzvan V. Mustață.

Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean, pe care o puteți vedea mai jos.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.