Prima navă militară românească integrată într-o Grupare Navală NATO în anul 2021

dragor-maritim-25_m

Forțele Navale Române participă la efortul conjugat al Armatei României de a asigura o postură militară robustă a Alianţei Nord-Atlantice în zona Mării Negre, prin punerea la dispoziție a unor pachete de forțe flexibile și adaptabile, care sunt în măsură să contribuie la consolidarea măsurilor de apărare colectivă, pe flancul estic al NATO. 

În conformitate cu planul de generare a forțelor care participă la misiuni în afara teritoriului național, echipajul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) parcurge, începând din luna decembrie a anului trecut, un program complex de pregătire, pentru a participa la misiunile Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Contra Minelor Marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), care va fi prezentă în Marea Neagră, în perioada 25 februarie – 17 martie.

În contextul epidemiologic actual, au fost luate toate măsurile necesare pentru prevenirea și limitarea infectării echipajului navei cu noul coronavirus. Toți membrii echipajului au fost vaccinați împotriva COVID-19 și au fost carantinați, o perioadă de două săptămâni, în facilitățile Forțelor Navale din garnizoana Constanța, timp în care starea de sănătate a militarilor a fost monitorizată permanent.

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) urmează să plece joi, 25 februarie, din portul militar Constanța, pentru a desfășura misiuni de asigurare a securității colective a NATO, în Marea Neagră, ca parte a SNMCMG-2.

La începutul săptămânii viitoare, toți membrii echipajului vor fi testați prin tehnici RT-PCR pentru COVID-19 și, înainte de ambarcare la bordul navei, toate spațiile interioare ale dragorului maritim 25 vor fi dezinfectate. După terminarea misiunii și întoarcerea navei în portul Constanța, echipajul va fi testat RT-PCR, conform procedurilor în vigoare.

Nava este comandată de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și, pe timpul activităților pe mare, va avea ambarcat un echipaj alcătuit din 71 de militari, din care două femei.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.