Prima persoană din lume care s-a vaccinat împotriva covid-19, în afara testelor

O bunică în vârstă de 90 de ani din Irlanda de Nord a devenit marţi prima persoană din lume căreia i-a fost administrat vaccinul Pfizer/BioNTech anti-Covid în afara testelor. Momentul a marcat începutul programului britanic de vaccinare în masă, relatează BBC.

Margaret Keenan, din Enniskillen, o localitate cu circa 13.000 de locuitori, a spus că s-a simţit „privilegiată” să primească doza la University Hospital din Coventry.

Vaccinul i-a fost administrat la ora locală 06:30.

„Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19, este cel mai frumos cadou de dinaintea aniversării pe care mi-l puteam dori, pentru că înseamnă că, în sfârşit, pot fi nerăbdătoare să petrec timp cu familia şi prietenii de Anul Nou, după ce am fost singură mare parte din an”.

Ea a mulţumit echipei NHS (National Health Service) pentru îngrijirea oferită şi a adăugat:

„Sfatul meu pentru orice persoană căreia îi este oferit vaccinul este să îl primească. Dacă eu îl pot face la 90 de ani, atunci şi voi îl puteţi face”.

Programul britanic de vaccinare are drept obiectiv protejarea celor mai vulnerabili şi revenirea la o viaţă normală.

Marea Britanie a devenit, săptămâna trecută, prima ţară din lume care a aprobat vaccinul anti-Covid-19 al Pfizer/BioNTech pentru utilizare pe scară largă.

Vaccinarea nu este obligatorie.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Săptămâna Porților Deschise s-a desfășurat online la Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța

Tue Dec 8 , 2020
Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța a organizat o săptămână a porților deschise. Din cauza epidemiei de coronavirus, evenimentul a avut loc on-line. „Săptămâna porţilor deschise a fost, ca întotdeauna, o mare sărbătoare pentru şcoala noastră. Preșcolarii, însoţiţi de doamnele educatoare, dar şi de  părinţi şi bunici,  vizitează […]