Prima profesoară a Universității NYUAD din Abu Dahbi. Despre evoluție și educație la cel mai înalt nivel

Mariët Westermann s-a mutat pentru prima dată în Emiratele Arabe Unite în perioada când sistemul de educație universitar era la început de drum.

Atunci, profesoara și-a părăsit postul de istoric al artei, din cadrul Institutului de Arte Plastice al Universității New York și a acceptat provocarea de a participa la dezvoltarea unui campus universitar la mai mult de 10.000 km distanță în Abu Dhabi.

Primele recrutări au fost realizate în 2007, când au venit primii studenții, dar și personalul pentru NYU Abu Dhabi. Tot atunci a fost proiectat un un curriculum de la zero și a fost pusă la punct planificarea pentru funcționarea filialei din Saadiyat.

După un timp, s-a mutat înapoi la New York, pentru a avea grijă de cei patru copii ai săi, însă, nu a stat degeaba. La momentul în care aceștia au terminat școala, aceasta ocupa deja o poziție de senior în cadrul unei organizații caritabile, a Andrew W. Mellon Foundation, care are în prezent  un fond de dotare de 6,5 miliarde de dolari.

Din acest motiv, Dr. Westermann nu se aștepta niciodată să se întoarcă în Emiratele Arabe Unite. Însă, destinul a făcut ca în august să lucreze din nou, de această dată, ca vice-cancelar al NYU Abu Dhabi, răspunzând unei solicitări primite încă de anul trecut, prin care instituția aprecia aportul adus și rolul acesteia în fondarea universității.

Aceasta a acordat un interviu pentru The National, în care a vorbit despre planurile de a crește drastic numărul de studenți, de a dezvolta noi cursuri și de a stabiliza poziția NYU ca parte permanentă a peisajului universitar din Abu Dahbi.

Am fost „angajatul numărul unu”

„Am fost un fel de echipă avansată”, a spus profesoara de 57 de ani despre rolul ei în consolidarea uneia dintre cele mai selective și exclusiviste instituții de învățământ universitar din lume, cu o proporție minusculă de candidați care au câștigat un loc, din miile de studenți care doresc să se înscrie în fiecare an.

Am fost angajatul numărul unu al NYU Abu Dhabi. Atunci, în 2010 (…) am fost foarte încrezătoare că va merge foarte bine. Am fost un pic tristă să plec pentru că iubesc comunitatea și ceea ce am obținut. Am urmărit ceea ce se întâmpla și am putut vedea cât de reală a devenit această instituție unică și de succes. Așa că, chiar dacă nu mă gândisem niciodată să revin, odată ce NYU s-a întors la mine, acum aproximativ un an, am putut vedea că există o oportunitate incredibilă de a conduce o instituție foarte inovatoare”, a declarat aceasta pentru thenational.ae.

Dr. Westermann este originară din Olanda și va supraveghea o extindere mare a numărului de studenți în anii următori. Prima selecție de studenți pe care a reușit să o recruteze a fost de aproximativ 150 de noi membri, în 2010. Totuși, de atunci și până în prezent s-au alăturat 429 de noi studenți, stabilindu-se un nivel record, ceea ce a condus la un număr total de studenți la aproximativ 1.500.

Mai mult, în termen de cinci ani, este planificat ca numărul total de studenți să ajungă la 2.200, cu alte sute care trebuie să se înscrie la noi cursuri de doctorat și masterat, care sunt în curs de dezvoltare.

De când a revenit în capitala Emiratelor Unite, dr. Westermann s-a gândit să se reacomodeze cu orașul, în timp ce a făcut și cunoștință cu noii săi studenți. Astfel, aceasta a organizat o întâlnire cu studenții, în care a anunțat că este adepta sustenabilității și că își va lua angajamentul de a elimina plasticul și hârtia din biroul ei. Mai mult, profesoara a mai anunțat că va lipi pe ușa biroului său un anunț în care îi așteaptă pe studenți la întâlniri în fiecare zi la micul dejun, unde vor discuta și vor consuma mâncare vegetariană.

Sursa cover foto: Mellon
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Neonicotinoidele, prioritatea zero a agriculturii românești

Wed Dec 4 , 2019
Fermierii români solicită noi derogări în privința utilizării neonicotinoidelor pentru limitarea pierderilor provocate de dăunători. Specialiștii în domeniul creșterii plantelor avertizează că România, spre deosebire de alte state europene, se confruntă cu dăunători foarte agresivi, în special la culturile de porumb, floarea-soarelui și rapiță. Uniunea Europeană, în anul 2013, a […]
Neonicotinoide

V-ar putea interesa și: