Prima reacție a OPOZIȚIEI din Constanța la anunțul că Mazăre își dă demisia

Asociația M10 Constanța salută anunțul lui Radu Mazăre de a renunța/demisiona la/din funcția de primar al municipiului Constanța. Cu cât acest lucru se va petrece mai repede, cu atât va fi mai bine pentru un oraș coborât de la vârf, la periferia României, de către ”edil și camarila sa”.
”După 15 ani de administrație Mazăre-PSD, trăim într-un oraș cenușiu, unde bugetul local este cheltuit după interesul personal și electoral al primarului și al oamenilor săi, unde oamenii de afaceri sunt sufocați de taxe/impozite aberante, unde stațiunea Mamaia a devenit un cartier-kitsch de blocuri cu o limbă de plajă, unde mersul pe trotuar este un slalom printre gropi, mașini sau cârciumi, unde Cazinoul, simbolul național, a devenit o ruină, unde spațiile verzi s-au transformat în betoane, unde parcurile au devenit mall-uri sau blocuri, unde locuitorii sunt obligați să aleagă între pâine/medicamente și plata gigacaloriei, unde oamenii simpli sunt umiliți la cozi pentru o sacoșă cu mâncare, unde subcultura a luat locul culturii, iar lista poate continua.

M10 consideră că pentru toate acestea, precum și pentru multe altele, Radu Mazăre ar fi trebuit să plece din funcția de primar, prin demisie de onoare, de ani buni.

Dar, mai bine mai târziu decât niciodată, chiar dacă, edilul constănțean a mai promis de două ori că va demisiona din funcție, dar a uitat: o dată, în anul 2009, când ne-a transmis “Votezi Geoană, votezi Mazăre” și ne-a întrebat ”Cine pleacă? Eu sau Băsescu?”, iar noi i-am spus “Tu pleci”, și n-a plecat; a doua oară, în urmă cu doar câteva luni, când ne-a promis că “dacă nu iese Ponta[…]eu nu mai stau” și a stat.

M10 Constanța așteaptă de la primarul municipiului Constanța gestul bărbătesc al respectării cuvântului dat, precum și una dintre cele mai responsabile decizii pe care le putea lua în ultimii 15 ani în interesul orașului, demisia de onoare”, se arată în comunicatul asociației.

PNL și PMP nu au reacționat până acum la anunțul lui Mazăre.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Radu Mazăre – prizonier în libertate

Fri Mar 20 , 2015
Radu Mazăre este cercetat în libertate, dar, cu toate acestea, este prizonier. Omul care iubește marea, plaja, wind surfing-ul este prizonierul propriei funcții și imagini. A spus-o el însuși: a obosit. A obosit să se prefacă, să fie faraon, Ludovic, ofițer – să fie măscăriciul mulțimii. Nu o face gratuit: […]

V-ar putea interesa și: