Prima țară din Europa de Est care a legalizat căsătoria cuplurilor de același sex

Prima ţară din Europa de Est care legalizează căsătoria cuplurilor de acelaşi sex, precum şi adopţia, este Slovenia, relatează AFP.

Modificarea dreptului familiei a fost votată de 48 de deputaţi, 29 de parlamentari au votat împotrivă şi unul s-a abţinut.

Slovenia este prima ţară fost comunistă care a ratificat această reformă în Europa. majoritatea vecinilor săi interzic uniunile civile sau căsătoriile între persoane de acelaşi sex. În Ungaria, discuţiile despre homosexualitate în faţa minorilor sunt chiar amendate din vara lui 2021.

În iulie, cea mai înaltă instanţă a decis că legea care definea căsătoria ca fiind singura uniune a unui bărbat şi a unei femei discrimina cuplurile de homosexuali şi lesbiene. Articolele au fost suspendate cu efect şi instanţa a ordonat Parlamentului să modifice textul în termen de şase luni.

„Cu aceste amendamente, recunoaştem drepturile pentru cuplurile de acelaşi sex pe care ar fi trebuit să le aibă de mult timp”, le-a spus secretarul de stat Simon Maljevac parlamentarilor atunci când a prezentat amendamentul.

Principalul partid de opoziţie, Partidul Democrat Sloven (SDS), a criticat decizia Curţii şi a organizat mai multe mitinguri ale oponenţilor.

„Cei mai buni taţi nu vor înlocui niciodată o mamă şi nici invers”, a spus preşedintele grupului parlamentar SDS, Alenka Jeraj, în deschiderea dezbaterilor.

Slovenia se alătură celor 17 ţări de pe continent care au legalizat deja căsătoria între persoanele de acelaşi sex.
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

De ce să alegi un credit cu dobândă fixă

mie oct. 5 , 2022
Zero surprize la plata ratei: acesta este cel mai mare avantaj al unui credit cu dobândă fixă! Creșteri de prețuri, facturi mai mari și lipsa unei majorări salariale – acestea sunt lucruri care nu prea se află în controlul tău. Tocmai de aceea este foarte important să-ți cântărești foarte bine […]

V-ar putea interesa și: