Primari pe LISTA RUȘINII. Mariana Gâju

mariana gaju

Există o lege în România care obligă autoritățile publice să organizeze conferințe de presă periodic. Nu numai că foarte multe instituții o ignoră, dar șefii acestora refuză cu obstinație să răspundă întrebărilor presei.

Unei anumite părți a presei, ca să fim exacți, pentru că aceste instituții au contracte de promovare cu unele publicații prin care solicită știri pozitive.

Legea 544/2001 spune așa:

„Autoritățile publice au obligația sa organizeze periodic, de regula o data pe lună, conferințe de presă pentru aducerea la cunoștința a informațiilor de interes public.”

„În cadrul conferințelor de presa autoritățile publice sunt obligate sa răspundă cu privire la orice informații de interes public.”

Începând de azi, vă vom prezenta o serie de nume ale unor persoane publice, conducători de instituiții, persoane plătite din banii noștri, care refuză să răspundă invitațiilor de a participa la emisiune televizate sau de a răspunde întrebărilor, atunci când au o cameră de luat vederi în față. În cele mai multe cazuri, răspund întrebărilor adresate în scris, dar răspunsurile sunt incomplete și, uneori, tendențioase sau de-a dreptul mincinoase.

Am ezitat mult dacă să încep această rubrică, dar și asupra noastră se exercită o presiune din partea oamenilor care vor să îi vadă pe anumiți primari sau politicieni și să le adreseze întrebări.

Așadar, pe primul loc în această listă: Mariana Gâju, primar PSD în Cumpăna.

Mariana Gâju nu a organizat nicio conferință de presă în ultimii ani (de fapt, de când mă știu) și nu a răspuns la nenumăratele noastre solicitări de a participa într-o emisiune TV, deși a primit invitațiile noastre și chiar subiectele propuse pentru discuție. Primărița din Cumpăna nu a catadicsit nici măcar să răspundă negativ.

Evident, o invităm și pe această cale într-o emisiune, în direct sau înregistrat, oricând are timp.

Va urma.

C.H.
One thought on “Primari pe LISTA RUȘINII. Mariana Gâju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Armenii din Constanța vă invită la un concert de colinde și muzică clasică

Thu Jan 3 , 2019
Cu prilejul Crăciunului armenesc, Uniunea Armenilor din România, sucursala Constanța organizează și în acest an Concertul Extraordinar de colinde și muzică clasică. Pe scenă vor evolua soprana Armine Khachatryan, soția preotului Oshakan Khachatryan de la Biserica Apostolică Armeană „Sfânta Maria” din Constanța, mezzosoprana Sonia Hazarian de la Opera din Brașov […]

V-ar putea interesa și: