Primăria a expropriat și dărâmat un bloc pentru a construi o parcare. În Oradea

Primăria Oradea a demolat miercuri un bloc, pe care în prealabil îl expropriase, ca să amenajeze pe acel amplasament locuri de parcare în locul celor dezafectate cu ocazia reabilitării bulevardului Nufărul – Cantemir.

Este vorba despre un imobil cu parter și trei etaje.

„Lucrările au demarat la începutul săptămânii, dar fiind vorba de o clădire mai mare s-au întins pe câteva zile”, a declarat pentru BIHOREANUL Lucian Popa, directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei.

Potrivit directorului, lucrările de miercuri sunt printre ultimele de acest gen din zonă.

„Acesta este ultimul dintre cele patru amplasamente care au fost expropriate în anii precedenţi în zona Nufărul-Cantemir. După ce întreaga clădire va fi dezafectată, amplasamentul va fi curăţat de moloz şi pus la dispoziţia Direcţiei Tehnice pentru amenajarea de locuri de parcare”, a spus Popa.

Totuşi, demolările începute săptămâna aceasta nu vor fi şi ultimele din cartierul Nufărul. 

„La jumătatea săptămânii viitoare, vom finaliza şi partea de documentaţii necesare pentru dezafectarea Pieţei Nufărul, pe amplasamentul căreia va fi amenajată o parcare cu spaţii comerciale la parter”, a spus directorul.

După cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea orădeană a iniţiat în anul 2019 cel mai mare proces de expropriere de după căderea comunismului.

Acesta a vizat 20 de case din cartierul Nufărul, grupate în patru loturi distincte, urmând ca pe amplasamentul lor să fie amenajate locuri de parcare pentru locatarii blocurilor din zonă. Aceştia au rămas fără locuri pentru maşini după dezafectarea parcărilor de la şosea cu ocazia reabilitării bulevardului Nufărul – Cantemir.

Exproprierile au stârnit vie emoție în comunitate și numeroase proteste, îndeosebi din partea celor afectați direct, care au acuzat nu doar deciziile în sine ale Primăriei, ci și felul neomenos în care au fost tratați de reprezentanții administrației locale, precum și faptul că nivelul despăgubirilor nu le-a permis să își achiziționeze proprietăți similare.

În Constanța, se reabilitează două mari bulevarde, Alexandru Lăpușneanu și 1 Mai, și vor dispărea mii de locuri de parcare. Primarul Chițac a vizitat Oradea în campania electorală. N-a spus cu ce informații și idei s-a întors de acolo.

Sursa: Ebihoreanul.ro


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce trebuie să faceți dacă vreți să vindeți mărțișoare în piețele administrate de RAEDPP Constanța

joi feb. 10 , 2022
În perioada 18 februarie – 09 martie 2022, în piețele agroalimentare administrate de Regia Autonomă „Expoatarea Domeniului Public și Privat” Constanța pot fi comercializate mărțișoare și cadouri specifice de sezon. Locațiile de sezon vor fi atribuite agenților economici interesați, în ordinea primirii cererilor. Prețul practicat de Regie pentru locațiile de […]
raedpp-martisoare

V-ar putea interesa și: