Primăria Agigea, contract cu firma condusă de soția lui Codruț Sereș, fostul ministru condamnat în dosarul privatizărilor strategice și în dosarul „Hidroelectrica”

cristian maricel cirjaliu
Maricel Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea

Primăria Agigea, condusă de Maricel Cristian Cîrjaliu, vicepreședinte al Organizației Județene PSD, a atribuit prin procedură simplificată către Azay Design SRL contractul de furnizare mobilier și alte dotări necesare în cadrul unui proiect care prevede realizarea unei școli.

Valoarea contractului este de 491.200 lei fără TVA.

Firma are ca asociați pe Lorina Ioana Șereș și persoana juridică Ginza Invest SRL. Aceasta din urmă este deținută de Lorina-Ioana Șereș și Mădălina Păcuraru.

Lorina Ioana Șereș este și administrator al Azay Design SRL. Este soția lui Codruț Șereș, fost ministru al economiei din partea Partidului Conservator, fondat de Dan Voiculescu, în Guvernul Tăriceanu, în 2005-2006

Lorina și Codruț Sereș s-au căsătorit în 2006. Nași de cununie au fost controversatul om de afaceri Sebastian Ghiță și de soția acestuia, Mădălina.

În 2015, Codruț Sereş a fost condamnat la patru ani şi opt luni cu executare în dosarul privatizărilor strategice, iar în 2016, la patru ani de detenție efectivă în dosarul „Hidroelectrica”. A fost eliberat în 2018.

Tot în 2018, soția sa a înființat firma care a primit acum contractul de la primăria condusă de Maricel Cîrjaliu, trimis în judecată de procurorii DNA.

El și deputatul Zsolt Nagy au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru aderare la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi trădare prin transmitere de secrete. Acuzaţiile se referă la privatizarea SC Electrica Muntenia Sud SA, vânzarea unui pachet de 8% din acţiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucureşti şi SC Avioane SA Craiova aflate în portofoliul Ministerului Economiei, consultanţă în vederea privatizării SN Radiocomunicaţii SA. De asemenea, ei au fost acuzaţi şi în legătură cu adjudecarea licitaţiei pentru asigurarea consultanţei în vederea restructurării şi privatizării CN Poşta Română, selectarea prin licitaţie a consultantului internaţional pentru listarea la bursă a pachetului de 46% din acţiunile deţinute de statul român la Romtelecom.

Potrivit Termene.ro, în 2022, Azay Design SRL a raportat o cifră de afaceri de 1.388.905 lei, datorii de 1.124.222 lei, 7 angajați și profit net de 5.083 lei, adică 423 de lei pe lună.

În 2021, a avut o cifră de afaceri de 1.006.137 lei și un profit net de 2565 lei. În 2020, o cifră de afaceri de 377.688 lei și o pierdere de 131.614 lei. În 2019, o cifră de afaceri de 591.677 lei și o pierdere de 78.108 lei, iar în 2018 o cifră de afaceri de 494.357 lei și un profit de 17.783 lei.

În 2022, Sebastian Aurelian Ghiţă, deputat în Parlamentul României în perioada 2012 – 2016, iar anterior reprezentant al unor societăţi comerciale, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă (cinci infracţiuni dintre care patru în formă continuată) şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fosta RAEDPP vrea să plătească 1860 de euro pe metru pătrat pentru renovarea unei clădiri din zona peninsulară

lun aug. 28 , 2023
Administrația Fondului Imobiliar SRL a lansat o licitație publică pentru serviciile de proiectare și execuție de lucrări pentru clădirea situată pe strada Callatis nr. 31 din municipiul Constanța, construit în 1896. A fost înscris în Programul de reabilitare a imobilelor aflate în domeniul public și privat al Primăriei. Valoarea estimată, […]

V-ar putea interesa și: