Primăria Constanța a accesat circa 14 milioane de euro în vederea renovării energetice a clădirilor rezidențiale

Fotografie cu rol ilustrativ

Primăria Municipiului Constanța a accesat circa 14 milioane de euro totalul de 23 de milioane de euro disponibili pentru întreg județul Constanța, în vederea renovării energetice a clădirilor rezidențiale. În plus s-au accesat alte 15 milioane de euro pentru renovarea energetică a clădirilor publice, urcând totalul accesat la 29 milioane de euro.

Astfel, 17 blocuri din municipiul Constanța urmează să fie renovate energetic cu bani din Programul Național de Redresare și Reziliență.

Reabilitarea termo-energetică a celor 17 imobile se va realiza prin: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei și izolarea planșeului, reabilitarea și modernizarea instalației de distribuției a agentului termic, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat în spațiile comune, repararea trotuarelor de protecție pentru a elimina infiltrațiile la infrastructura imobilelor sau repararea elementelor de construcție ale fațadei.

Mai mult, în afara acestor fonduri, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență,  municipalitatea constănțeană  a accesat peste 50 de milioane de lei pentru renovarea integrată a clădirilor publice și aproape 25 de milioane de lei pentru renovarea energetică moderată a clădirilor publice.

De aceste fonduri vor beneficia: Grădinița cu program prelungit „Steluțele Mării”, Școala Gimnazială nr.14, Școala Gimnazială nr.23 „Constantin Brâncoveanu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța cu Turtă Dulce”, Școala Gimnazială nr.7 „Remus Opreanu”, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” și Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor”.

Fonduri accesate:

  • Renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multi familiale: 68.913.355,732 lei fără TVA
  • Renovarea integrată a clădirilor publice: 51.840.067,614 lei fără TVA
  • Renovarea energetică moderată a clădirilor publice: 23.011.751,874 lei fără TVA
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Primăria Constanța instituie noi sensuri unice „în urma discuțiilor cu cetățenii”

Thu Apr 28 , 2022
Primăria Constanța, prin SC Confort Urban, a decis să instituie noi sensuri unice rutiere în cartierele Faleză Nord, Tomis II și Piața Chiliei. „Decizia vine în urma vizitelor din teren și discuțiilor cu cetățenii, consultării cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și cu experți  în […]