Primăria Constanța a acordat autorizație pentru o procesiune și un concert de Sfântul Haralambie

ips teodosie
ÎPS Teodosie

Arhiepiscopia Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie, organizează, pe parcursul a trei zile, începând de marți, o serie de evenimente pentru sărbătoarea Sfântului Haralambie, care includ o procesiune prin Constanța, precum și un concert.

Părintele Ciprian Stanca, parohul bisericii Sfântul Haralambie, din municipiul Constanţa a fost condamnat de judecători la un an de închisoare cu suspendare, după ce a ridicat ilegal o biserică, deși fusese somat să nu continue construcția. Biserica a devenit celebră prin faptul că un stâlp de iluminat public îi trece prin acoperiș. Detalii AICI. Tot el mai spune că în România există o agendă de îndeplinit: decreștinarea țării, iar acest lucru este finanțat de ONG-uri din Occident.

Arhiepiscopia a postat pe pagina de Facebook documentul semnat de primarul Constanței, Vergil Chițac, care își dă acordul pentru desfășurarea procesiunii programate miercuri.

„Pentru că au apărut prin presă <<voci>> care acuză presupuse ilegalități în pandemie, la procesiunea religioasă de Sf. Haralambie, se aduce la cunoștință avizul FAVORABIL al Primăriei Constanța, căreia Arhiepiscopia Tomisului îi mulțumește în mod public””, este mesajul Arhiepscopiei Tomisului.

Programul anunțat de Arhiepiscopie, pentru sărbătoarea Sfântului Haralambie, care are loc miercuri:

Marți, 9 februarie:

  • de la ora 16.30, , IPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Haralambie” din localitatea constănțeană Viile;
  • de la ora 19.00, la biserica „Sf. Haralambie” din Constanța (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema), IPS Teodosie va participa la un Concert de pricesne susținut de către arhid. Ionuț Cristinel Boancheș și baritonul Alexandru Chiriac, care vor fi acompaniați la pian de către diac. Valentin Vădănoiu.

Miercuri, 10 februarie:

  • de la ora 8.00, preoții și credincioșii parohiei „Sfântul Haralambie” din Constanța vor întâmpina doi ierarhi la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi vor merge în procesiune la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu invitatul său, PS Ilarion, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Joi, 11 februarie:

  • de la ora 22.00, , IPS Teodosie va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Costin Răsăuțeanu: „Nu mai stați degeaba, domnule primar! Antreprenoriatul constănțean din zona HORECA este în moarte clinică!”

Tue Feb 9 , 2021
Costin Răsăuțeanu, consilier local PSD, îi cere primarului Constanței, Vergil Chițac, să ia măsuri pentru a ajuta sectorul HORECA, aflat, spun el, „în moarte clinică” după anularea voucherelor de vacanță de către guvernul PNL. Iată mesajul social-democratului: „Nu mai stați degeaba, domnule primar! Antreprenoriatul constănțean din zona HORECA este în […]
Costin Rasauteanu

V-ar putea interesa și: