Primăria Constanța a construit o parcare în locul unui parc

În 2014 era parc. Acum e parcare

Primăria Constanța a dat în folosință, joi, o parcare de aproape 60 de locuri pe strada Traian. Spațiul a fost în ultimii ani un maidan insalubru, așa că investiția este, desigur, de salutat. Dar…

După ce am publicat știrea, mai mulți constănțeni au spus că, în trecut, acolo era un parc. Nu știam de el, dar un cititor ne-a trimis un printscreen din Google Maps pe care se poate vedea foarte bine acest parc. Avea bănci, un tobogan, mai multe echipamente de joacă pentru copii, precum și spațiu verde. Imaginea este din 2014. Evident, se putea și mai bine.

Vă reamintim că în februarie 2021, primarul Vergil Chițac ne întreba dacă vrem orașe pentru mașini sau pentru oameni (în contextul aprobării regulamentului pentru parcări).

„Dragi constănțeni, vă rog să-mi spuneți părerea voastră. Vă doriți un oraș în care spațiul public să fie folosit pentru plimbare, relaxare și recreere? Sau un oraș ale căror străzi, trotuare și spații verzi lasă impresia unui târg auto permanent? Ce punem pe primul loc, omul sau mașina?”, a întrebat edilul.

În cazul de față, pe primul loc a fost pusă mașina.

Nu este prima dovadă că primăria construiește orașe pentru autoturisme, nu pentru oameni. Alte exemplu AICI.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

12 thoughts on “Primăria Constanța a construit o parcare în locul unui parc

 1. masinile sunt conduse de ..oameni .Constantenii sunt iubitori de masini , devin chiar agresivi daca te iei de masina lor sa de locul de parcare .

 2. Se pare ca nimic din ce se face nou in Constanta nu este bun… nu v-ati plictisit de atita critica si observatii ?

 3. Daca se face parc, de ce se nu se face parcare?
  Daca se face parcare, de ce nu se face un parc? Am impresia ca unora dintre voi jurnalistii nu va place decat sa criticati. 🙂

  1. Gunoi de oras…halal de conducere..dezastru…abuz în conducere Primarie..abuz Politie Locala..oare Primarul nu stie…abia asteptam sa scapam de el

 4. A fost un parc, foarte frumos chiar, deosebit as putea spune din perspectiva locației frumoase dar a fost lăsat intenționat să se degradeze pentru a deservi altor scopuri. Locuiesc in zonă și sperăm să îmi pot duce copii acolo dar nu a fost sa fie, am tot sperat sa i se redea folosință de loc de joaca amenajat. Să fie o coincidență că acolo este sediul unui partid? Singura chestie pe care o poate face administrația să își mai spele păcatele este sa ii arda pe toti nesimțiții care parcheaza alandala la blocurile A și AR, și nu numai, de blochează trotuarele și căile de acces + locurile de parcare de reședință . Nu mai au nicio scuză că nu există loc de parcare. Exista locuri amenajate zona 2 și pe tronsonul cu sens unic al străzii Traian + aceasta parcare proaspăt amenajata.

 5. Parcare vs loc de joacă.
  Locuiesc in zonă, iar din punctul meu de vedere ca și părinte nu vedeam utilitatea acelui loc de joacă în imediata vecinătate a unui mal abrupt, unde se puteau întâmpla accidente de tot felul.
  Pe de altă parte consider că aceea parcare nou amenajată își merită toți banii, având în vedere planul urbanistic/rutier in dezvoltare.
  Doar punctul meu de vedere ca părinte și utilizator de autoturism din această zonă.

  1. Si eu sunt de aceeasi parere. Cand se scrie despre un subiect si se emit pareri, ideal este sa se mearga la fata locului si sa se analizeze contextul. Aici chiar a fost tras de par subiectul.

 6. Parcare este cu plata sau fara ca eu unul sunt satul de parcarile cu plata dar banii adunati din parcari cine i justifica sau probabil sunt sunt folositi pe Soseaua din vii sa puna pavaj si flori cand centrul Constantei este ca dupa bombardament

 7. Problema este sa nu se faca blocuri, ca suntem satui. Daca era parc, unii comentau de ce nu este parcare. Daca este parcare, unii comenteaza de ce nu este parc. Parca aveati masina si filmati din trafic, domnule jurnalist. Ia gândiți un pic, doar un pic. Bulevardele nu vor mai avea parcari, unele vor fi doar pentru busuri si taxi gen Ferdinand. Unde se muta masinile care aveau locuri pe bulevarde, pe trotuare? Pe strazile adiacente, inclusiv pe str. Traian. Dar deh, daca nu sunteti din zona, nu va interesează decat critica. Fiti mai obiectiv si lasati politica.

  1. Acum că e făcută parcarea de o săptămână, de ce nu parchează lumea acolo și înghesuie parcările din spatele blocurilor și jenează circulația pietonilor și a altor mașini? Taxa de zona 2 se poate achita online la SPIT Constanta etax.spit-ct.ro sau app Android/iOS : etax constanta. Credeți că a făcut vreo diferență parcarea aia deși totul este la „botul calului”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Orașul cu primar absent

joi mart. 31 , 2022
Am simțit că sunt ziarist nu la primul articol publicat, nu la primul interviu sau la prima exclusivitate, nu când mi-am văzut textul pe prima pagină a unui ziar național sau am fost invitat să vorbesc la o televiziune centrală. Nici măcar atunci când am câștigat primii bani (puțini) din […]
cristian hagi

V-ar putea interesa și: