Primăria Constanța a distribuit 800 de dispensere în blocurile din oraș

Primăria Municipiului Constanța continuă distribuirea dispenserelor cu dezinfectant pentru mâini în scările de bloc. Până acum, echipele municipalității au distribuit în jur de 800 de dispozitive.

Din dispoziția primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, peste 4.500 de dozatoare de perete reîncărcabile și recipiente cu dezinfectant de uz medicinal și curățare pentru mâini vor ajunge în maximum 10 zile la reprezentanții asociațiilor de locatari pentru  fi montate la intrările în toate scările de bloc din oraș.

Echipe din cadrul Primăriei Constanța s-au întâlnit cu reprezentanții asociațiilor de locatari și le-au înmânat, pentru fiecare scară de bloc, câte un dispenser și un litru de gel dezinfectant.

Acțiunea de distribuire a dispenserelor cu gel dezinfectant vine după ce, cu două săptămâni în urmă, echipele municipalității au distribuit, pentru fiecare scară de bloc, câte 5 l de substanță concentrată pe bază de clor și câte un covoraș (60 cm\40 cm).

„Vă rugăm să le folosiți cu încredere și să nu le deteriorați! Trebuie să fim responsabili, să respectăm normele de igienă și să evităm deplasările. STAȚI ACASĂ! Preveniți răspândirea COVID-19!”, spun reprezentanții Primăriei.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat pe 29 martie, că prin ordonanța militară 4, autoritățile administrației publice locale trebuie să asigure montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările în blocuri. De asemenea, pe scara blocurilor trebuie făcută dezinfecție periodică. Măsura se aplică de marți, 31 martie 2020.

„Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune. Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020”, prevede textul Ordonanței militare 4.

parteneri Constanta 100% CT100
Constanta-financiara-sigla-jpg
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
Mitshubishi
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.