Primăria Constanța a distribuit 800 de dispensere în blocurile din oraș

Primăria Municipiului Constanța continuă distribuirea dispenserelor cu dezinfectant pentru mâini în scările de bloc. Până acum, echipele municipalității au distribuit în jur de 800 de dispozitive.

Din dispoziția primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, peste 4.500 de dozatoare de perete reîncărcabile și recipiente cu dezinfectant de uz medicinal și curățare pentru mâini vor ajunge în maximum 10 zile la reprezentanții asociațiilor de locatari pentru  fi montate la intrările în toate scările de bloc din oraș.

Echipe din cadrul Primăriei Constanța s-au întâlnit cu reprezentanții asociațiilor de locatari și le-au înmânat, pentru fiecare scară de bloc, câte un dispenser și un litru de gel dezinfectant.

Acțiunea de distribuire a dispenserelor cu gel dezinfectant vine după ce, cu două săptămâni în urmă, echipele municipalității au distribuit, pentru fiecare scară de bloc, câte 5 l de substanță concentrată pe bază de clor și câte un covoraș (60 cm\40 cm).

„Vă rugăm să le folosiți cu încredere și să nu le deteriorați! Trebuie să fim responsabili, să respectăm normele de igienă și să evităm deplasările. STAȚI ACASĂ! Preveniți răspândirea COVID-19!”, spun reprezentanții Primăriei.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat pe 29 martie, că prin ordonanța militară 4, autoritățile administrației publice locale trebuie să asigure montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările în blocuri. De asemenea, pe scara blocurilor trebuie făcută dezinfecție periodică. Măsura se aplică de marți, 31 martie 2020.

„Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune. Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020”, prevede textul Ordonanței militare 4.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

ISJ Constanța pune la dispoziție un număr de telefon pentru perioada stării de urgență

Wed Apr 29 , 2020
Pentru perioada stării de urgență și a suspendării cursurilor școlare, Inspectoratul Școlar Județean Constanța pune la dispoziție numărul de telefon 0752.293083. În scurt timp, va fi disponibilă și o linie specială de tip TelVerde. Inspectorii școlari vor răspunde zilnic întrebărilor referitoare la domeniul educației, în intervalele orare: LUNI- JOI: 08.00 […]
isj constanta