Primăria Constanța a efectuat controale privind găzduirea refugiaților din Ucraina  

Săptămâna trecută, o echipă a Direcției Generale de Asistență Socială Constanța formată din asistenți sociali și inspectori, însoțită de un echipaj al Direcției Generale Poliția Locală Constanța, a efectuat verificări în teren privind realitatea informațiilor din cererile depuse de persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina. 

Astfel, au fost verificate locații situate atât la casă cât și imobile cu mai multe apartamente în care sunt găzduite persoane refugiate din Ucraina.  

„Nu au fost constatate nereguli. Din declarațiile proprietarilor, o parte dintre cetățenii ucraineni găzduiți își desfășoară activitatea în timpul zilei. De asemenea, multe locații sunt folosite temporar de cetățenii ucraineni.”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea prevăzute la art. 1 alin. (10) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, cu modificările și completările ulterioare.  

OUG prevede acordarea unei sume de 50 de lei pe zi pentru cazarea fiecărui refugiat din Ucraina și a 20 de lei pentru alimente.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fostul pușcăriaș care a violat o fată de 15 ani în cartierul Tomis Nord rămâne în arest

lun oct. 31 , 2022
Bărbatul acuzat că ar fi violat o minoră, pe 2 septembrie 2022, în spatele unui bloc din cartierul constănțean Tomis Nord rămâne în stare de arest preventiv. Magistrații de la Judecătoria Constanța au decis prelungirea măsurii cu 30 de zile, până pe 2 decembrie 2022. Inculpatul poate face contestație Reamintim […]

V-ar putea interesa și: