Primăria Constanța a emis certificatul de urbanism pentru bulevardul Madrid

Primăria municipiului Constanța a emis certificatul de urbanism pentru bulevardul Madrid.

Documentul nr. 1851 vizează „Construire bulevard Madrid, zona Cartierului Tomis Plus, precum și legătura cu arterele principale din zonă” și are o valabilitate de un an.

Valoarea totală a proiectului este de 62.058.582.39 lei, din care contribuția municipiului Constanța va fi de 8.354.098.26 lei. Cea mai mare parte a fondurilor provin de la Guvern, prin programul național Anghel Saligny (* 43.000.000 lei).

Noua arteră urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între strada Brest și giratoriul de la VIVO Nord. Bulevardul Madrid va dispune de patru benzi de circulație și de trotuare și va avea o lungime de 2,7 km.

„Zona din partea de nord a municipiului Constanța prezintă un ridicat potențial de dezvoltare urbanistică pentru construirea de imobile pentru locuințe unifamiliale și colective, complexe comerciale și pentru diverse activități economice. Pe baza PUZ Palazu Mare și a PUD-urilor din zonă aprobate de către Consiliul Local al municipiului Constanța, s-au realizat în această zonă importante dezvoltări urbanistice, consituite din cartierele de locuințe cu blocuri și case, complexe comerciale pe DN2A, pe bulevardul Tomis (Tomis Plus, Boreal, Maurer, Kaufland, Carrefour, BricoStore, Dedeman, Selgros)”, se arată în referatul al proiectului de hotărâre.

Primăria Constanța a atribuit deja contractul de prestări servicii privind elaborarea documentaţiei tehnico-economice Studiu de Fezabilitate (SF) privind obiectivul de investiţie „Bulevardul Madrid, zona Cartier Tomis Plus, precum și legătura cu artere principale din zonă”.

CO Proiect SRL administrată de Dan Mocanu va elabora documentația tehnico-economică, potrivit contractului nr.146.849 din 14.07.2022 pentru 330.850 lei fără TVA.

Proiectul a fost demarat de fostul primar, Decebal Făgădău.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Polaris M Holding respectă întocmai contractul de delegare încheiat cu Municipiul Constanta și graficul de colectare prevăzut în contract

Thu Aug 18 , 2022
Având în vedere numeroasele sesizări de la cetățeni, privind acumularea de deșeuri în zona platformelor de colectare, SC POLARIS M HOLDING SRL a transmis un comunicat de presă prin care informează cetățenii municipiului Constanța că respectă întocmai contractul de delegare încheiat cu Municipiul Constanta și graficul de colectare prevăzut în […]
polaris