Primăria Constanța a înființat o stradă semi-privată. Acolo pot parca numai riveranii

Strada Vasile Lupu din Constanța. Oprirea este interzisă, cu excepția riveranilor
Strada Vasile Lupu din Constanța. Oprirea este interzisă, cu excepția riveranilor

COMPLETARE. Primăria ne-a oferit răspunsurile solicitate. Le puteți citi AICI.

Dacă ai treabă în centrul orașului Constanța, pe strada Vasile Lupu, vei observa că nu ai voie să parchezi. La intrarea pe stradă a fost amplasat un semn de oprire interzisă și un panou prin care suntem anunțați că pot opri numai riveranii.

Pe stradă se află aproape numai case și vile. Există însă și excepții. Acolo este și sediul complexului Curtea Brâncovenească, compus dintr-un restaurant și un hotel.

Ne-a atras atenția acest fapt pentru că patronul complexului, Marcel Bouroș, a candidat în 2012 ca independent la alegerile pentru desemnarea primarului Constanţei, când a obţinut 2,65% din voturile valabil exprimate, dar și pentru că, în aprilie 2021, Poliția Locală a constata mai multe nereguli la imobil. Printre acestea se numără schimbarea destinației etajului 1 din bibliotecă, birouri și librărie în salon de servire, prin construirea unui perete de compartimentare între birou și bibliotecă. A rezultat astfel o bucătărie de 29, 3 mp pentru desfășurarea activităților de alimentație publică. La parter s-a realizat pe latura de est închiderea terasei existente cu structură metalică și policarbonat. Totodată, a fost desființată rampa de acces pentru persoane cu handicap și s-au creat trepte de acces.

Revenind la parcări, trebuie precizat că pe strada Vasile Lupu se aplică un lucru pe care nu l-am mai văzut aproape nicăieri în oraș. Cei care locuiesc pe stradă și-au putut închiria locuri direct pe stradă! Au fost montate plăcuțe pe bordură, așa cum s-a întâmplat în zona instanțelor, pentru magistrați și avocați.

Așadar, nu numai că nu are nimeni voie să oprească, dar locurile de parcare de pe stradă sunt cumpărate de localnici.

Loc de parcare închiriat pe șosea

Am adresat, pe 20 septembrie, mai multe întrebări Primăriei Constanța referitoare la acest subiect. Nu am primit nici până în ziua de azi un răspuns.

 1. Cum s-a ajuns ca pe strada Vasile Lupu din municipiul Constanța să fie interzisă parcarea, cu excepția riveranilor?
 2. Exista un astfel de sistem de parcare aplicata si pe alte strazi? Daca da, unde?
 3. Cum se poate aplica acest sistem pe alte străzi?
 4. Cum se închiriază locurile de parcare acolo, tinand cont ca ele nu apar in evidenta primariei? (pe site-ul https://parcari.primaria-constanta.ro)
 5. Cât plătesc cei care închiriază locuri de parcare pe strada Vasile Lupu?

Vă reamintim că, recent, Primăria Constanța a amplasat o barieră păzită la intrarea în zona peninsulară, astfel încât nimeni să nu ocupe locurile de parcare ale magistraților și avocaților.

Și Mazăre avea meteahna acesta, a străzilor publice pe care nu are voie nimeni. Aveți mai jos un articol din 2018. Din câte știm, e valabil și acum.

Zen Residence
energia residence5 thoughts on “Primăria Constanța a înființat o stradă semi-privată. Acolo pot parca numai riveranii

 1. Am sperat să avem un primar mai bun decât predecesorul dar ne-am înșelat amarnic. Ăsta este un nemernic și jumătate, din păcate.

 2. Un REGULAMENT cu abordari diferite care ma face sa ma intreb daca Primarul si aparatul din primarie isi fac treaba in mod cinstit sau sunt CONDUSI de interese obscure.
  Las cetatenii Constantei sa judece!!!

 3. Cred ca ar trebui sa investigati cine sunt proprietarii vilelor de pe strada. Curtea Brancoveneasca a solicitat la primarie locuri de parcare si nu s-a aprobat.

  1. Curtea Brancoveneasca are conform proiectului de constructie, 8 locuri de parcare la subsol. De asemenea, in 10 ani de la infiintare nu au fost in stare sa ceara locuri de parcare pentru clientii hotelului sau ai magazinului. Din cate stiu, locuri de parcare pentru persoane juridice s-au alocat intotdeauna…..doar ca trebuiau achitate

  2. Curtea Brancoveneasca are conform proiectului de constructie, 8 locuri de parcare la subsol. De asemenea, in 10 ani de la infiintare nu au fost in stare sa ceara locuri de parcare pentru clientii hotelului sau ai magazinului. Din cate stiu, locuri de parcare pentru persoane juridice s-au alocat intotdeauna…..doar ca trebuiau achitate

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Zona Peninsulară a Constanței, fără mașini din 1 noiembrie

Tue Oct 19 , 2021
Începând cu data de 1 noiembrie 2021,  se va trece la blocarea accesului autovehiculelor neautorizate  în zona peninsulară, a anunțat Primăria Constanța. Potrivit Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța adoptat prin HCLM 294/2021, din punct de vedere al destinației, zona peninsulară va fi separată în două părți: […]