Primăria Constanța a invalidat 6.000 de semnături acordate în cadrul campaniei „Fără penali în funcții publice”

Primăria Municipiului Constanța a invalidat un număr de aproximativ 6.000 de semnături acordate în cadrul campaniei „Fără penali în funcții publice”.

USR a anunțat că dă în judecată primăria Constanța pentru invalidarea celor 6.000 de semnături #FaraPenali fără nicio explicație.

„Dorinţa a peste 6000 de cetățeni de a trăi într-o ţară care să nu fie condusă de infractori a fost ștearsă din pix de funcţionarii de la Evidenţa Populaţiei.
Munca membrilor USR Constanţa, a voluntarilor, speranța celor care au sprijinit iniţiativa au fost şterse cu buretele de administraţia PSD.
Comitetul de Iniţiativă al #Farapenali va da în judecată Primăria Constanţa.”, au precizat reprezentanții USR Constanța.

Cu puțin timp în urmă, primăria a oferit o explicație. Iată ce spun reprezentanții instituției condusă de PSD. Precizăm că liderii PSD Constanța, Felix Stroe și Decebal Făgădău, nu au semnat și nu sunt de acord cu această inițiativă.

La finalul acestui articol puteți vedea o discuție între Felix Stroe și câțiva protestatari #Rezist.

„În data de 24.08.2018, Direcția Locală de Evidență Persoane a primit 18.990 de semnături pentru atestarea calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului susţinătorilor inițiativei „Fără Penali în funcții publice”.

Conform Legii 189/1999 privind exercitarea inițiativei legislative de către cetățeni, atestarea calității de cetățean cu drept de vot și a domiciliului susținătorilor se face prin verificarea listei de susținători. Astfel, în conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 189/1999 au fost atestate 12.715 persoane, restul de 6.275 de semnături fiind invalidate din următoarele motive:

– nume și prenume eronate sau incomplete;

– adresa de domiciliu/reședința incompletă sau persoane cu domiciliul în altă localitate;

– cod numeric personal incomplet sau eronat;

– seria și numărul actelor de identitate eronate sau expirate anterior datei listei.

Precizăm că atestarea semnăturilor a fost realizată de către funcționarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Constanța cu bună credință şi responsabilitate, în conformitate cu prevederile legale.”

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Referendumul pentru redefinirea familiei se va desfășura DOUĂ ZILE

Tue Sep 18 , 2018
Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie se va desfăşura în zilele de 6 şi 7 octombrie, a anunţat premierul Viorica Dăncilă. Aceasta a subliniat că referendumul nu este împotriva „minorităţilor sexuale”, ci reprezintă doar un efect al unui demers cetăţenesc. Premierul a cerut, de asemenea, partidelor din opoziţie să nu […]
casatorie