Primăria Constanța a mai surprins și amendat un șofer nesimțit

primaria constanta

Primăria Constanța a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, încă o dovadă a nesimțirii unor șoferi constănțeni!

„După ce săptămâna trecută semnalam neplăcerile la care sunt supuși pietonii care  trec prin fața Liceului Tehnologic „Tomis”, de pe bulevardul Tomis și atrăgeam atenția conducătorilor auto să nu mai parcheze pe trotuarele proaspăt reabilitate, istoria s-a repetat și în aceste zile. Un alt șofer a considerat că trotuarul din fața unității de învățământ este cel mai bun loc în care își poate lăsa mașina. Polițiștii locali nu au gândit la fel și l-au sancționat cu amendă de 400 de lei.”, se arată în comunicat.

Conform art. 9, pct. 35 din H.C.L.M. nr.184/2013, oprirea/staționarea autovehiculelor pe trotuare se sancționează cu amendă de la 400 la 800 de lei. Totodată, conform prevederilor art. 142, lit. n din O.U.G. nr. 195/2002 (R), cu modificările şi completările ulterioare, privind circulaţia pe drumurile publice „se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3)”.

„Aceste acte antisociale care ne afectează pe toți pot fi semnalate cu încredere la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0799/606142- WhatsApp – Direcția Generală Poliția Locală. Ne-ar fi de mare ajutor dacă fotografiile trimise de dvs. ar conține numerele de înmatriculare ale mașinilor sau alte date de identificare pentru a putea depista rapid persoanele care încalcă legea.”, spun reprezentanții primăriei.

PRECIZARE

Poliția Locală Constanța a fost anunțată, în mai multe rânduri, referitor la mașini care erau parcate atât pe trotuar, cât și pe stradă, și care blocau în totalitate circulația pietonilor și parțial pe cea a mașinilor. Instituția a răspuns că nu poate aplica nicio amendă în cazul mașinilor parcare pe trotuar, dacă șoferul nu este găsit la mașină. Problema reclamată nu s-a revolvat nici până acum, deși pune în pericol viața pietonilor și șoferilor.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Avarie RAJA în localitatea Tuzla

Wed May 20 , 2020
Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 250 mm, de la intersecția străzilor Castelului cu Răsăritului, din localitatea Tuzla, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, astăzi, 20 mai 2020, în intervalul orar 16.30 – 22.00. Sunt afectați de lipsa apei consumatorii de pe […]
raja apa avarie