Primăria Constanța a primit măști de protecție gratis din Taiwan cu sprijinul un ONG condus de un șef de partid/om de afaceri

Primarul Constanței, Vergil Chițac, președintele ROTA, Constantin Damov, și o cutie cu măști din Taiwan

Primări constanța a primit 200.000 de măști de protecție gratis din partea orașului taiwanez Kaohsiung, cu sprijinul un ONG condus de un șef de partid și om de afaceri. Distribuția lor a început deja.

Donația a fost anunțată la finalul anului trecut, în urma unei ceremonii online de predare simbolică a măștilor de protecţie, la care au participat primarii municipiilor Constanţa şi Kaohsiung, Vergil Chiţac şi, respectiv, Chen Chi-Mai. Măștile vor fi distribuite către diferite categorii de beneficiari în perioada imediat următoare.

Astfel, Primăria Constanța va distribui măștile prin structurile din subordine abilitate, cu prioritate către persoanele din categorii defavorizate precum beneficiarii cantinelor de ajutor social și ai căminului pentru persoane vârstnice, dar și seniorii premiați de Primărie cu ocazia împlinirii vârstei de 80, 90 și 100 de ani și cei care celebrează 50 de ani de căsătorie. Totodată, măștile vor fi distribuite în piețele agro-alimentare și cetățenilor care accesează serviciile de stare civilă și evidența populației, cât și pe cele ale Serviciului Public de Impozite și Taxe. Personalul din învățământul preuniversitar de la nivelul municipiului Constanța va beneficia, de asemenea, de această sponsorizare.

„Dorim să mulțumim Municipalității Kaohsiung pentru donația generoasă și sprijinul acordat constănțenilor într-o perioadă atât de dificilă. Avem încredere că această acțiune reprezintă începutul unei relații de colaborare solide între cele două orașe-port, prin intensificarea schimburilor economice și comerciale, investițiilor directe, colaborărilor academice și culturale” a declarat domnul Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Donația celor 200.000 de măști a fost facilitată de Biroul de reprezentare economică şi culturală Taipei din Bratislava, reprezentat de domnul David Nan-Yang Lee şi Asociaţia ROTA pentru Promovarea Schimburilor Economice şi Culturale cu Taiwan, reprezentată de domnul Constantin Damov, președinte al Asociației ROTA.

Kaohsiung este cel mai mare oraș-port din Taiwan și totodată cel mai important oraș din zona de sud, cu industrie dezvoltată și o populație de aproximativ 2,7 milioane locuitori.

„Fondată în anul 2014, Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan (ROTA) este o asociație non-profit al cărei scop îl reprezintă susținerea dezvoltării relațiilor economice și culturale între România și Taiwan, prin identificarea oportunităților de colaborare bilaterală și concretizarea acestora.”, spune Primăria Constanța, într-un comunicat de presă.

Președintele ROT, Constantin Damov, sste absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii a Institutului Politehnic din Bucureşti și co-fondator al Green Group (împreună cu investitori din Taiwan). Este prima companie din sectorul industriei de reciclare din România în care Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este acţionar. A consolidat Organizaţia Partidului Verde – Sector 2, unde a format o echipă stabilă (l-a cooptat şi susținut pe actualul preşedinte, Florin Gheorghe). Din 1995, este implicat exclusiv în industria de reciclare unde a creat peste 3000 de locuri de munca. Între 2000 și 2006, a fost director executiv al Asociaţiei Reciclatorilor din România (REMAT). Este președinte executiv al Partidului Verde, condus de Florin Călinescu. Partidul Verde a avut candidați la Consiliul Municipal Constanța, în 2020, fără succes, dar nu și la Primăria Constanța.

Vă recomandăm și: Ecologiștii de carton

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.