Primăria Constanța a tăiat drastic fondurile alocate proiectelor culturale și sportive. Cluj ne dă iar clasă

festivalul verii 2016
Primăria Constanța vrea să organizeze și în acest an „Festivalul verii” (imagine din 2016)

Primăria Constanța a tăiat drastic fondurile alocate proiectelor culturale și sportive, în anul 2019.

Pentru acest an, primăria pune la dispoziție 4.371.000 de lei. Suma este de peste două ori mai mică decât cea alocată în 2018, când vorbeam despre 9.970.000 lei (detalii AICI). În anul 2016, suma alocată a fost de 6.760.000.de lei.

În Cluj, primăria condusă de Emil Boc a alocat 10.500.000 de lei pentru astfel de proiecte, deci de circa două ori și jumătate mai mult decât primăria condusă de Decebal Făgădău, PSD.

Mai e o diferență extrem de importantă. În Cluj, anunțul de participare a fost postat în Monitorul Oficial încă din decembrie 2018. Astfel, asociațiile au avut timp berechet pentru a-și pregăti proiectele. În Constanța, anunțul a fost postat după mijlocul lunii mai 2019, deci cu cinci luni întârziere și după începerea oficială a sezonului estival, marcată la 1 mai.

Reducerea semnificativă a sumelor alocate are o explicație: scăderea drastică a veniturilor la bugetul local. Reamintim, primarul Decebal Făgădău a cerut consilierilor să majoreze taxele și impozitele locale începând din anul 2020, tocmai pentru că bugetul este pe butuci. Consilierii au aprobat majorarea. Detalii AICI.

Primăria Constanța a anunțat că 5 iunie 2019 este ultima zi în care se pot depune propunerile pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă din fonduri publice pentru proiectele nonprofit de interes general „Competiții Streetbal”, „Competiții Triatlon”, „Festivalul Verii 2019” și pentru susţinerea proiectelor nonprofit de interes general din domeniile cultural, sportiv, tineret și social.

Bugetul maxim disponibil pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă pentru susținerea proiectului nonprofit de interes general „Competiții Streetbal” este de 500.000 de lei inclusiv TVA, pentru „Competiții Triatlon” este de 500.000 de, lei inclusiv TVA, iar pentru „Festivalul Verii 2019” este de 1.200.000 de lei inclusiv TVA.

De asemenea, pentru susţinerea proiectelor nonprofit de interes general din domeniile cultural, sportiv, tineret și social bugetul alocat sesiunii de selecție este următorul:

  • domeniul cultural – 1.121.000 de lei – cuantumul maxim de finanțare pentru un proiect – 250.000 de lei;
  • domeniul sportiv – 600.000 de lei – cuantumul maxim de finanțare pentru un proiect – 200.000 de lei;
  • domeniul tineret – 300.000 de lei – cuantumul maxim de finanțare pentru un proiect – 150.000 de lei;
  • domeniul social – 150.000 de lei – cuantumul maxim de finanțare pentru un proiect – 50.000 de lei.

Față de anul trecut, și sumele maxime acordate pentru un proiect au fost tăiate cu 50%.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cine este femeia curajoasă premiată de Ambasada SUA în România

mar mai 28 , 2019
În 2007, Departamentul de Stat al SUA a înfiinţat Premiul „Femei Curajoase din întreaga lume” pentru a le onora pe femeile care demonstrează curaj excepţional şi spirit de conducere în susţinerea drepturilor omului, egalităţii femeilor şi progresului social, asumându-şi adesea mari riscuri personale. Anual, ambasadele SUA din întreaga lume pot […]

V-ar putea interesa și: