Primăria Constanța a tăiat un copac frumos pentru a face locuri de parcare

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Primăria Constanța a tăiat un copac frumos pentru a face locuri de parcare
În partea de sus a imaginii vedeți copacul, așa cum arăta el în 2018, conform Google Earth. În parte de jos, o imagine din data de 5 februarie 2019. Copacul a fost tăiat, iar angajații Confort Urban adună crengile. Aici se va crea o parcare în locul garajelor dărâmate

Primăria Constanța a tăiat nu copac frumos, înalt și sănătos, pentru a mai face unul sau două locuri de parcare.

S-a întâmplat pe în zona Tomis II, pe aleea Lăcrămioarei. Aici erau câteva garaje, vechi și urâte, care au fost dărâmate de către reprezentanții Confort Urban, societate comercială aflată în subordinea Primăriei Constanța. Marți dimineață, aceștia turnau piatră și nisip peste pământ, pentru a crea noi locuri de parcare. Într-un colț al parcării creștea acest copac. Pentru a face loc unui loc sau, poate, două de parcare în plus, copacul a fost tăiat. Cei de la Confort Urban strângeau crengile și le puneau într-o mașină.

„E foarte bine că dărâmă garajele, avem nevoie de mai multe locuri de parcare, dar nu înțeleg de ce au tăiat copacul. Îi tăiem pe toți pentru a face locuri de parcare? Avem nevoie și de copaci”, a spus un vecin.

Campania de demolarea a garajelor va continua. Sunt în vizor circa 2000 de astfel de construcții. După demolare, se vor crea în total circa 3.000 de locuri de parcare, deci o mie în plus.

Primăria Constanța nu este la primul gest de acest fel. În 2015, pentru că așa a vrut producătorul unui film american, au tăiat un dud din zona peninsulară a Constanței. Deși primarul anunța că în film se va face reclamă și vor veni turiști, beneficiile au fost practic inexistente. (detalii AICI).

Orașul Constanța trece, de câțiva ani, printr-un adevărat genocid ecologic. Spațiul verde dispare încet, dar sigur, sub ochii noștri, iar în locul lor apar, de obicei, blocuri. Un raport întocmit de către specialiștii Băncii Mondiale trage un serios semnal de alarmă. Municipiul Constanța face parte din categoria celor care au pierdut spațiu verde în ultimii ani. Dacă în 2.000 vorbeam de 18 metri pătrați pe cap de locuitor, în 2015 ajunsesem la 15 mp. Detalii AICI.


Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.