Primăria Constanța a trimis notificare de reziliere a contractului firmei care execută lucrările în centrul orașului

Lucrările de reabilitare a centrului Constanței sunt în întârziere. Ba mai mult, unele din ele sunt prost făcute. De pildă, zilele acestea o bună parte din bordurile care delimitează pista de biciclete de pe bulevardul Ferdinand, municipiul Constanța, se scot, deși au fost montate recent. În al doisprezecelea ceas, Primăria Constanța a trimis notificare de reziliere a contractului firmei care execută lucrările, Meva Concept.

Se scot bordurile de pe bulevardul Ferdinand, montate recent

Notificarea a fost trimisă vineri, 17 mai. Va intra în vigoare la începutul lunii iunie.

Din informațiile noastre, supervizorul lucrărilor a emis mai multe ordine administrative de remediere a neconformităților. Acestea se referă la trotuarul situat pe bulevardul Ferdinand, între strada Theodor Burada și Mihai Viteazu, pe partea stângă de mers, neînceperea lucrărilor la fântânile arteziene, nefurnizarea panourilor informative la stațiile CT Bus, nefurnizarea automaților de semaforizare.

Primăria a cerut firmei să își îndeplinească sarcinile contractuale, aceasta nu ar fi făcut niciun demers în circa 45 de zile, de aceea a emis această notificare de reziliere către firmă și supervizor. Conform unei hotărâri care guvernează contractele europene (nr. 1 din 2018), în a 16-a zi de la notificare, contractul se consideră reziliat, fără a mai trece prin instanțe și fără cale de atac.

Odată cu rezilierea beneficiarul preia subcontractanții iar pentru lucrările pe care aceștia nu le-au subcontractate menționate mai sus se face licitație. Dacă valoarea este mică, se poată face o încredințare directă. În cazul fântânilor, s-ar putea apela la această soluție, pentru că echipamentele pentru reabilitare au fost deja achiziționate.

Lucrările de remediere se vor face în baza garanțiilor de bună executare și din sumele reținute.

Recomandare: Contractele pentru reabilitarea bulevardelor din Constanța au fost majorate cu 95 milioane lei, până la 307 milioane

Ce se întâmplă pe bulevardul Ferdinand

În ceea ce privește bordurile de pe bulevardul Ferdinand, acestea sunt demontate pentru că nu au fost montate la cota necesară. Pe partea cu strada sunt mai jos decât prevede proiectul, astfel încât, atunci când s-ar asfalta, pista de biciclete ar avea un strat de numai trei-patru centimetri de asfalt, în comparație cu cei 10 cm necesari. Problema a apărut mai demult acolo, dar nu a fost remediată până acum. Recent, cei de la Meva au venit cu câțiva muncitori, care au scos bordurile și le-au lăsat așa cum vedeți în imagini, în loc să evacueze amplasamentul.

În mod normal, la refacerea lucrării nu ai voie să lași molozul rezultat din demolări la fața locului, de pe o zi pe alta.

Meva Concept a avut în anul 2022 o cifră de afaceri de 62.753.373 lei, un profit de 4.425.722 lei și o medie de 65 de angajați.

Recomandare:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

10 comentarii la “Primăria Constanța a trimis notificare de reziliere a contractului firmei care execută lucrările în centrul orașului

 1. Cine raspunde? Nimeni. E doar o prosteala. S au luat bani pentru montarea initiala. Se schimba bordurile? Alti bani. Se va plati si manopera din nou. Cui se va imputa costul? Nu lui wchitac. Nu lui rusu. Platesc constantenii.
  VOTATI STELIAN ION!
  Pe chitac sa l voteze magistratii, in locul lui Radu Mazare.

   1. Sa mori tu….. Banii au fot ca la toate lucrările de partid… Bani din fonduri europene, se depășește un termen sau alt motiv, ca falimentul și asa banii europeni devin inprumut și nu mai controlează nimeni calitatea iar diriginții de șantier de la primărie, se îmbogățesc ca și primarul și partidele. Tot asfaltul este ondulat, mașinile trepideaza. Ploua, plin de baltoci, prin care „șoferii”, trec cu viteza și mai mare și stropesc pietonii.

  1. Ba ofticatule …cu usr -ul tau cu tot .Voi nu știți decit sa latrati ….
   Merg zilnic prin oraș …se lucrează intens (și la parcul Tăbăcărie).Gardul este f bun ne apără de dobitocii care fac cărările diagonale prin parcuri….

 2. Dar de lucrarile din zona Tomis Mall cine raspunde? Lucratorii sunt niste ucrainieni care nu stiu o iota de romana sau engleza, sparg gropi in asfalt proaspat turnat, le lasa neacoperite sau semnalizate si toti care trec pe acolo isi pocnesc masinile. Ca sa nu mai zic ca lucrarile dureaza de mai bine de 6 luni. Pentru cateva strazi. Rusine!!

 3. Va bateti joc de oameni, pe banii nostrii. Avem santuri mari de aproape 1 metru in latime cat e strada de lata in centru, nesemnalizate. La fel sau mai rau in restul orasului. Chiar va bateti joc de noi?? Asteptati noul mandat?

 4. Aproape tot ce s a facut in zona centrala este de proasta calitate. Si aceasta este partea vizibila a lucrarilor. Lipsa specialistilor si a.muncitorilor calificati se vede.

 5. Faceti piste de biciclisti care duc unde? nu exista in orasul asta o continuitate, de la un capat la altul sa ai pe unde sa te plimbi.
  Proiectul de Biciclete Black Sea Bike, unde este dnule Chitzi? Suspendat pentru ce?
  Si asa platim o gramada de bani din taxe si impozite..le-ati luat si pe alea! Votati Stelian Ion!!

 6. Nu înțeleg,de ce pe multe bulevarde pista de biciclete este mai mare decât partea pietonală.Am început să mergem în șir indian,pt. că spațiul rămas este prea mic.Am impresia că toate aceste lucrări au fost făcute în bătaie de joc.Cei de la primărie când se vor trezi la realitate.Platim taxe și impozite mari și se folosesc aiurea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tătarii din România, marș pentru a comemora Surghiunul din 1944. Gelil Eserghep, UDTTMR: „Nu vom accepta niciodată ca patria noastră Crimeea și frații noștri tătari de acolo să se afle din nou sub stăpânirea Rusiei!”

Dum mai 19 , 2024
La 80 de ani de la tragicele evenimente de la 18 mai 1944 care au marcat istoria tătarilor și la 10 ani de la anexarea ilegală a Crimeei, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a organizat sâmbătă, la Constanța, un marș comemorativ pe traseul Parcul „Oleg Danovski” – Bulevardul […]

V-ar putea interesa și: