Primăria Constanța, acuzată că ascunde bugetul orașului

primaria constantaSocietatea civilă din Constanța reacționează față de încercările de disimulare ale Primăriei Constanța cu privire la proiectul de buget al municipiului în anul 2018.

Legea bugetului public stat s-a publicat în Monitorul Oficial al României pe data de 3 ianuarie 2018. Conform Legii finanțelor publice locale, în termen de 15 zile de la publicarea bugetului de stat în Monitorul Oficial, primarii au obligația de a publica proiectul bugetului local. În termen de 15 zile de la publicare, cetățenii au dreptul de a formula contestații cu privire la proiectul de buget, contestații ce trebuie soluționate de către consiliul local.

Nici până în acest moment proiectul bugetului local nu a fost publicat, ceea ce atrage consecințe grave asupra bunului mers al administrației locale. Proiectele de buget trebuie aprobate în maximum 45 de zile de la publicarea bugetului de stat, adică până pe 19 februarie. Dacă bugetul local nu este aprobat până pe 19 februarie, autoritățile financiare vor stopa transferurile cu fonduri de la bugetul de stat. Din cauza întârzierilor, consiliul local nu va putea să aprobe bugetul mai devreme de 19 februarie, calendarul fiind deja depășit.

„Reamintim că în acest an, precum și în anii trecuți, primarul Constanței a încercat să disimuleze calendarul bugetar prin publicarea unei variante de lucru în luna decembrie, deși acele proiecte nu reprezintă proiecte în sensul Legii finanțelor publice locale și nu sunt realiste ținând cont de lipsa de cunoaștere a fondurilor ce vor fi încasate prin transfer de la bugetul de stat. Solicităm publicarea de îndată a proiectului bugetului local pe site-ul municipiului astfel încât cetățenii să poată formula contestații, conform legii și organizarea unei dezbateri publice”, au transmis, printr-un comunicat de presă comun, Federația Tinerilor din Constanța, Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Studenților din Constanța, Oceanic Club, Centrul pentru Resurse Civice și LCG Learning.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Planetariul, închis pentru o zi

Tue Feb 6 , 2018
Planetariu Constanța, care se află în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, va fi închis mâine, 7 ianuarie 2017. Decizia a fost luată din motive tehnice, au precizat reprezentanții instituției. Iată care este, în general, programul planetariului. Luni-Vineri: 10:15, 11:45, 13:00, 14:15 Sâmbătă și Duminică: 10:15, 11:15, 13:00, […]
planetariu