Primăria Constanța, aflată în faliment, schimbă bordurile, dar ignoră trotuarele neasflatate

Una din străzile de pe care Confort Urban înlocuiește bordurile. Sursă foto: Primăria Constanța
Una din străzile de pe care Confort Urban înlocuiește bordurile. Sursă foto: Primăria Constanța

Orașul Constanța are zeci de străzi aflate încă în noroaie, zeci de străzi care nu au trotuare, zeci de zone în care trotuarele sunt ocupate de mașini, sute de zone în care oamenii trebuie să meargă pe stradă, printre mașini.

În loc să se preocupe cu prioritate de aceste zone, Primăria Constanța are ca scop schimbarea bordurilor și înlocuirea asfaltului, acolo unde există dar, ce-i drept, este deteriorat.

„Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă programul de modernizare a infrastructurii pietonale din zonele rezidențiale. Pe strada Constantin Brătescu, între strada Avram Iancu și strada Atelierelor, se decopertează asfaltul deteriorat și se consolidează infrastructura trotuarelor prin montare de borduri noi. După finalizarea etapei de reamenajare a suprafeței pietonale, se vor executa lucrări de asfaltare.”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Intervenții asupra trotuarelor au loc și pe strada Răchitași, tronsonul delimitat de strada Chiliei și bulevardul Mamaia. Se montează borduri noi și se decapează trotuarele pentru a fi recondiționate cu asfalt.

Pe strada Badea Cârțan, infrastructura pietonală este în plin proces de modernizare. Lucrările edilitare vizează construcția aleilor pietonale si reamenajarea locurilor de parcare.

Simultan cu îmbunătățirea condițiilor de acces pietonal din cartierele orașului, pe strada Vârful cu Dor se lucrează la amenajarea acostamentelor stradale.

„Dacă orașul Constanța ar fi o societate comercială, ar fi în faliment!”, spunea, în decembrie, primarul Vergil Chițac.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.