Primăria Constanța amenajează 100 de locuri noi de parcare. Mai e nevoie de aproape 98.000!

Primăria Municipiului Constanța, prin controversata societate S.C. Confort Urban, a anunțat că amenajează, astăzi, peste 100 de locuri de parcare, pe strada Voinicului, în spatele Bisericii Adormirea Maicii Domnului, din zona Dacia.

Utilajele asfaltează perimetrul, iar în zilele următoare vor fi efectuate și marcajele.

„Noile locuri sunt destinate riveranilor care își parcau până acum autoturismele pe trotuarul de pe bulevardul Tomis.”, a anunțat primăria.

Așadar, dacă nu locuiți în zonă, nu aveți voie să parcați pe aceste locuri.

Din păcate, chiar și cu cele 100 de locuri în plus, numărul oficial al locurilor de parcare din oraș va fi de circa 18.245, dacă ne raportăm la cele mai recente date oferite de Primăria Constanța. Numărul oficial de mașini din oraș era, însă, de 118.325, la care se adaugă cele în leasing, de firmă sau cei care vin la muncă, pe timpul zilei, din alte localități. Așadar, rezultă un deficit de locuri de parcare de peste 97.700 de locuri.

Dacă s-ar realiza, în continuare, circa 100 de locuri de parcare pe an și nu s-ar mai cumpăra nicio mașină, deficitul de locuri de parcare din municipiu ar putea fi rezolvat în 977 de ani.

Primăria Municipiului Constanța reamintește locuitorilor orașului că trotuarele de pe bulevardul Tomis au intrat într-un amplu proces de reabilitare. Au fost frezate deja, pe tronsonul cuprins între străzile Poporului și Farului, urmând ca mâine dimineață, începând cu ora 8, să se toarne asfaltul.

Primăria Municipiului Constanța face, din nou, un apel către locuitorii orașului să nu își parcheze mașinile în zonele în care se lucrează, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor. Din păcate, primăria nu spune și unde să parcheze cei aproape 100.000 de constănțeni care nu au un loc de parcare.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.