Primăria Constanța amenajează un centru de vaccinare în Pavilionul Expozițional

pavilionul expozitional

Primăria Municipiului Constanța a început pregătirile pentru ca etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva Covid 19 să se desfășoare în condiții de siguranță atât pentru personalul medical, cât și pentru persoanele care se vor vaccina.

În Constanța, acțiunea de imunizare se va desfășura la Pavilionul Expozițional și în spitalul modular amplasat pe Stadionul „Portul“, în incinta cărora vor fi amenajate mai multe centre de vaccinare.

„Se vor amenaja 20 sau 30 de spații”, a precizat directorul DSP Constanța, Cristina Schipor.

Pe lângă asigurarea spațiilor necesare, care vor fi amenajate cu respectarea circuitului unidirecțional (intrări și ieșiri separate), Primăria Constanța va asigura execuția lucrărilor de compartimentare și branșare a fiecărui centru de vaccinare la rețelele de apă/canalizare și alte utilități. Fiecare sală va fi dotată cu mobilier specific activității de vaccinare: mese speciale, scaune, dar și echipamente și produse pentru asigurarea igienei și curățeniei.

Centrele medicale vor funcționa după ce vor fi evaluate și autorizate de Direcția de Sănătate Publică Constanța.  

Amintim că în cea de-a II-a etapă va fi imunizată populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, iar în etapa a III-a populația generală.

Citește și:

ÎPS Teodosie, adeptul teoriei conspirației: „Unii se vaccinează demonstrativ în public, dar nu ştim cu ce se vaccinează”

Precizări importante despre cum vă puteți înscrie pe platforma de vaccinare împotriva covid-19

Vaccinare în ritm de melc în Constanța

Procentul de reacții adverse înregistrat la vaccinul împotriva covid-19, în România: 0,25

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.