Primăria Constanța, amendată cu 100.000 de lei pentru nereguli grave la groapa de gunoi din port. S-a deschis și un dosar penal. Pe cine dădea vina Ionuț Rusu în 2020

Depozitarea deșeurilor la Poarta 9 din incinta Portului Constanța a fost sistata începând de azi, 08.11.2022, ca urmare a neregulilor constatate de comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța.

Acțiunea de inspecție și control s-a desfășurat începând cu data de 21 octombrie 2022, împreună cu Garda de Coasta.

„S-au constatat nereguli grave în ceea ce privește depozitarea deșeurilor. Pe amplasamentul autorizat pentru depozitarea deșeurilor inerte din construcții și demolări din Municipiul Constanta, lucrările de rambleiere au fost efectuate folosindu-se deșeuri inerte, în amestec cu deșeuri menajere si reciclabile de toate tipurile, mare parte fiind îngropate si acoperite cu pământ.”, a declarat Steluța Popescu, comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța.

„Pentru nerespectarea condițiilor din actul de reglementare emis de APM Constanta pentru lucrările de rambleiere de la Poarta 9 Port Constanta, UAT Constanta a fost sancționată conform Legii 292/2018 cu amenda de 100.000 lei, sistarea operațiunilor de depozitare a deșeurilor pe amplasament si aducerea terenului la starea inițială, prin curățarea zonei afectate de depozitari ilegale de deșeuri, altele decât cele admise.”, a mai spus aceasta.


Întrucât s-a constatat îngroparea deșeurilor și abandonarea acestora în afara spatiilor autorizate, fapte ce constituie infracțiune conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, Garda Națională de Mediu Constanta a înaintat sesizare către organele de cercetare penala, astfel încât cei vinovați sa fie identificați si trași la răspundere.

Ionuț Rusu, când nu era viceprimar, dădea vina pe Făgădău

Culmea, subiectul acestei gropi de gunoi a fost adus în atenția opiniei publice de Ionuț Rusu, managerul unei firme de crewing, membru PNL, pe vremea când NU era viceprimar.

„Primarul Decebal Făgădău se pregătește intens de campanie electorală, anunță programe de smart-city, schimbă băncuțe, reface proiecte de mântuială cu milioane de euro, face donații pe banii altora, dar ignoră complet adevăratele probleme ale orașului. Și nu doar că le ignoră, dar le girează, închizând ochii. Suntem practic martorii unei numărători inverse, în care nepăsarea și corupția pot naște, din nou monștri. Așa cum poveștile din presa internațională ne spun tot mai mult că pandemia COVID-19 a fost girată de faptul că autoritățile chineze au închis ochii în fața unei probleme serioase, care acum, la aproape jumătate de an de la debut a adus lumea în pragul unei crize economice fără precedent, așa orice gest de a închide ochii, poate fi rețeta unui dezastru. Cernobîl a dovedit-o în 1986 – corupția și nepăsarea duc la moarte. Constanța stă pe o bombă ecologică, una cu ceas. Iar numărătoarea inversă a început în urmă cu 20 de ani. De când a început și lunga suferință a Constanței sub administrația incompetentă a PSD. Și de parcă nu ar fi fost suficient că trecem cu toții prin cea mai grea încercare sanitară, declanșată de pandemia COVID-19, municipiul Constanța este în pericol să devină un focar de infecție, cu girul primarului Decebal Făgădău și a mentorului său, mult mai faimosul Radu Mazăre.”, spunea Ionuț Rusu în mai 2020.

V-ar putea interesa și:
Un comentariu la “Primăria Constanța, amendată cu 100.000 de lei pentru nereguli grave la groapa de gunoi din port. S-a deschis și un dosar penal. Pe cine dădea vina Ionuț Rusu în 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Tragedie în familia unui preot. Rănit în dragoste, băiatul de 13 ani s-a aruncat în gol

mar nov. 8 , 2022
Tragedie în familia unui preot! Un copil de 13 ani s-a sinucis, după ce ar fi suferit o dezamăgire în dragoste. Trupul neînsufleţit al băiatului a fost găsit de mama lui. Adolescentul s-a aruncat de pe clădirea fostei maternităţi din oraş. Vă avertizez, urmează informaţii cu puternic impact emoţional, scrie […]

V-ar putea interesa și: