Primăria Constanța anunță reabilitarea și extinderea sistemului de irigații. „Cisternele și bidoanele cu care se cară apă trebuie să devină doar o amintire!”

Primăria Constanța anunță reabilitarea și extinderea sistemului de irigații. „Cisternele și bidoanele cu care se cară apă trebuie să devină doar o amintire!”

Constanța dispune în prezent de un sistem de irigații spații verzi subdimensionat, degradat și care necesită pe lângă reabilitare și o extindere a rețelelor existente. Această situație se va schimba în cel mai scurt timp, pentru că reabilitarea și extinderea sistemului de irigații în municipiul Constanța a intrat în linie dreaptă, a anunțat joi Primăria Constanța.

A fost atribuit contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiții: „Reabiltare și extindere sistem de irigații în municipiul Constanța”- etapa DALI, inclusiv documentații pentru obținere avize, expertiză tehnică, studii de teren.  

Valoarea contractului este de 430 000 lei fără TVA iar durata contractului este de 365 de zile.  

Unele spații din Constanța sunt cu adevărat verzi, în timp ce altele sunt pământii, triste, în ciuda eforturilor angajaților municipalității de a le îngriji. Diferența o face apa. Zonele care beneficiază de irigiații rezistă oricăror condiții meteo, pe când celelalte sunt arse de soarele dogoritor.  

Dacă până acum, Constanța a fost deficitară la capitolul irigații, acest lucru se va schimba. Tot mai multe zone din oraș vor beneficia de sisteme moderne de irigat.  

Sunt vizate pentru reabilitare, extindere și modernizare sistemele de irigații din următoarele parcuri: Viitorului, Tineretului, Arheologic, Cazino, Tomis II, Poarta 6, Dragoslave.

În timp ce în parcurile Tăbăcărie, Far și Rotterdam se va amenaja pentru prima dată un sistem de irigații.    

Pentru parcul Tăbăcărie, se va folosi apă din lacul Tăbăcărie, iar pentru celelalte se va utiliza apă provenită de la stația de epurare Constanța Nord.  

Instalațiile proiectate vor respecta principiul eficienței energetice și al consumului economic de apă, fiind concretizate prin utilizarea unor sisteme automatizate. Reglarea programelor se va face în funcție de factorii de mediu înregistrați de senzori, se vor primi mesaje de alertă în timp real cu privire la avariile înregistrate și se va reduce consumul de apă, energie electrică și combustibil.  

Cisternele și bidoanele cu care se cară apă trebuie să devină doar o amintire!  

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

UNTOLD - 11.000 de abonamente vândute în 60 de secunde

Thu Oct 6 , 2022
Peste 11.000 de fani UNTOLD se bucură că și-au asigurat intrarea la cea de-a 8-a ediție a unuia dintre cele mai așteptate festivaluri de muzică din lume, care va avea loc între 3 și 6 august 2023, în Cluj-Napoca. În mai puțin de un minut, organizatorii au vândut peste 11.000 […]