Primăria Constanța anunță revenirea la normalitate: „Nu mai construim blocuri între case!”

Strada Ion Lahovary, Constanța. Foto: Goole Earth

Primăria Municipiului Constanța nu a avizat favorabil un plan urbanistic zonal prin care, într-un cartier de case, ar fi urmat să se construiască un bloc.

Inițiatorul acestui PUZ intenționa să ridice un imobil D+P+3 niveluri cu funcțiunea de locuire colectivă pe un teren situat pe strada Ion Lahovari la intersecție cu strada Ioan D. Chirescu.

„Edificarea acestui bloc ar fi modificat caracterul zonei : din locuințe individuale, în locuințe individuale și colective. Punctul de vedere al direcției urbanism a fost însușit de consilierii locali PNL și USR în cadrul comisiei de specialitate nr.2, care nu au avizat proiectul, spre deosebire de fosta administrație care anul trecut a aprobat un PUZ similar pentru un teren situat pe strada Nicolae Iorga nr 5-7.”, au precizat reprezentanții primăriei.

Atunci, într-o zonă în care se puteau construi doar locuințe individuale, s-a aprobat și ridicarea de locuințe colective iar caracterul zonei a fost modificat, spun reprezentanții primăriei.

Zona despre care vorbește acum primărie are o suprafață totală de 0.5906 hectare. Terenul face parte din intravilanul Municipiului Constanța, situat în zona centrală a orașului, având în vecinătate Spitalul Județean Constanța, Parcul Tomis 2 și legătura facila cu arterele importante de circulație de la nivelul municipiului, Bd. Tomis la est, Bd. Mamaia la sud și Bd. Al. Lăpușneanu la vest față de zona studiată. Prin PUZ se dorea o împărțire a zonei în: 3.936,91 mp (67%) în zonă mixtă locuințe individuale, colective, comerț, servicii, birouri și clinici medicale și 39,84 mp (0,67%) – locuințe individuale și colective mici cu maxim P+2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecție. Terenul este deținut de Stila Goșu, care a mai construit câteva blocuri în oraș. Acesta obținea în 2017 de la Primăria Municipiului Constanţa un certificatul de urbanism pentru desființarea mai multor imobile de pe strada Lahovary.

Citește și:

Te-ai mutat la marginea orașului, într-un „cartier” fără trotuare, parcuri și școli. De ce să plătesc eu pentru greșeala ta?

Dicționarul agenților imobiliari. Cum ne păcălesc din vorbe

Cât costă cel mai scump apartament din județul Constanța

Toate clădirile ce vor fi construite din 2021 trebuie să aibă consum energetic aproape zero

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

2 comentarii

  • La câte proiecte s-au aprobat până acum și câte se construiesc chiar acum se va umple Constanța

  • Reiese foarte clar că TOATE hotărârile de consiliu anterioare, care aprobau nejustificat schimbarea caracterului zonei, sunt ilegale și pot fi anulate. Principalii vinovați nu sunt consilierii locali care au ridicat mâna (unii cointeresați fiind), ci arhitecții și urbanistii atestați RUR care au garantat prin semnătură respectarea normelor urbanistice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.