Primăria Constanța are secretar general de nota doi. Chițac a sfidat USR, care îi cere de luni bune să îl elibereze din funcție

parcare-primaria-constanta-2

Consilierul local al USR Mihai Ochiuleț a anunțat că secretarul general interimar al Primăriei Constanța, Viorela Mirabela Călin, a picat joi pentru a doua oară examenul susținut pentru postul de secretar general.

Au fost trei candidați în total. Nici unul nu a reușit să obțină mai mult de 30 de puncte din 100, ceea ce echivalează co o notă 3 la școală.

„În mai multe rânduri am cerut primarului Vergil Chițac eliberarea din funcție a acestui funcționar incompetent și mincinos, dar acesta s-a încăpățânat să o mențină cu mare grijă în funcție. Vom vedea dacă după o nouă prestație dezastroasă la acest nou concurs, Primarul Constanței Vergil Chițac va mai gira un astfel de funcționar incompetent.

P.S. Nu mare mi-ar fi mirarea, la cât de bine o cunosc, să aibă nerușinarea și tupeul să mai facă și contestație, după ce a luat nota 2 la concurs.“, a spus Mihai Ochiuleț.

USR Constanţa a solicitat public primarului Vergil Chiţac încă din luna mai 2022 eliberarea din funcţie a Viorelei Mirabela Călin şi organizarea unui nou concurs pentru postul de secretar general al Primăriei Constanţa.

„În timp ce în alte primării din oraşe mari ale ţării se fac progrese semnificative pe partea transparenţei şi bunei desfăşurări a procesului administrativ, constănţenii încă se află la cheremul unor impostori, adepţi ai dosarului cu şină înghesuit la sertar. Zeci de certificate de urbanism şi autorizaţii de construire stau chiar şi câte 300 de zile în sertarele din biroul Viorelei Mirabela Călin. Solicitări, adrese oficiale şi documente importante sunt băgate „la dulap“ şi „uitate“. Aspecte esenţiale pentru o bună desfăşurare a activităţii administrative sunt ignorate total de către doamna secretar general, cum ar fi comunicarea corespondenţei venite pe adresa Primăriei în atenţia consilierilor locali.”, spun cei de la USR.

Aceștia mai afirmă că Viorela Mirabela Călin refuza organizarea ședinței extraordinare pe tema suspendării regulamentului de acces în Zona Peninsulară. De ce? „Pentru că primarul Vergil Chiţac insistă să ţină pe unul dintre cele mai importate posturi din cadrul Primăriei o persoană care şi-a dovedit, în acte, incompetenţa.”, explică USR-iștii.

Aceștia amintesc faptul că Viorela Mirabela Călin a picat examenul susţinut pentru postul de secretar general al Primăriei Constanţa, funcţie în care fusese delegată prin dispoziția primarului Vergil Chițac încă din iunie 2021.

„Concursul, susţinut chiar în a treia zi de Crăciun, a fost picat cu brio de Viorela Mirabela Călin şi, în prezent, organizarea acestuia face obiectul unei anchete a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Cu toate acestea, doamna Călin e ţinută, cu grijă, în birou.”, au mai transmis membrii USR.

În opinia lor, lipsa de transparenţă şi incompentenţa Viorelei Mirabela Călin au ieşit la suprafaţă şi când consilierii USR Constanţa au depus, încă din luna septembrie 2021, un proiect de HCL privind semnarea unui protocol cu ANFP pentru utilizarea aplicației informatice în vederea extragerii printr-un soft a unei părți din subiectele concursurilor pentru funcționari publici.

„Doamna Călin a considerat că un asemenea proiect nu are ce căuta pe ordinea de zi a Şedinţei de Consiliu Local Municipal. În luna noiembrie 2021 am revenit cu o adresă în care i s-a explicat că acest proiect a fost deja implementat în mai multe primării din ţară şi că este depusă chiar o propunere legislativă pentru implementarea lui. 121 de zile mai târziu, solicitarea USR Constanţa a fost clasată, fără niciun răspuns! La finalul lunii martie 2022, consilierii USR au revenit cu o solicitare către Secretariatul General, pentru a primi un răspuns la proiectul depus anul trecut. Nici până în prezent nu a fost oferită o explicaţie, deşi, din punct de vedere legal, acest lucru trebuia făcut în cel mult 10 zile. USR Constanţa a insistat şi continuă să pună accentul pe transparentizarea activităţii din cadrul Primăriei Constanţa, însă incompetenţi precum Viorela Mirabela Călin, susţinuţi de aparatul administrativ al primarului Vergil Chiţac, continuă să ocupe fotolii comode pe mulți bani publici în timp ce constănţenilor, literalmente, li se închid uşile în nas.”, conchid reprezentanții USR.

Primarul le-a răspuns: „Nu aveți atribuții și competențe de a solicita încetarea numirii din funcție a doamnei Secretar General“.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Începerea proiectului „Granturi pentru capital de lucru AGRI-FOOD pentru SC ECO LEG CUDALB SRL” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 61 din 06 mai 2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile

vin nov. 4 , 2022
Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website. Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă […]

V-ar putea interesa și: