Primăria Constanța caută spații pentru vaccinarea împotriva coronavirusului

Anul viitor va începe campania de vaccinare împotriva Covid 19 pentru populație, iar Primăria Municipiului Constanța caută spații unde să se poată desfășura acest lucru în siguranță atât pentru personalul medical, cât și pentru persoanele care se vor vaccina. În Constanța, acțiunea de imunizare se va desfășura în mai multe centre de vaccinare care vor fi repartizate în 2 sau mai multe spații.

„Primăria Constanța lucrează în această perioadă la identificarea spațiilor necesare, care vor fi organizate cu respectarea circuitului unidirecțional (intrări și ieșiri separate). De asemenea, municipalitatea va asigurarea execuția lucrărilor de compartimentare și branșare a centrelor de vaccinare la rețelele de apă/canalizare și alte utilități. Fiecare sală va fi dotată cu mobilier specific activității de vaccinare: mese speciale, scaune, dar și echipamente și produse pentru asigurarea igienei și curățeniei.”, au precizat reprezentanții instituției.

afis campanie vaccinare

Centrele medicale vor funcționa după ce vor fi evaluate și avizate de Direcția de Sănătate Publică Constanța.  

Municipiul Constanța are peste 85.000 de locuitori cu vârste de peste 60 de ani.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi imunizate grupele populaționale, după cum urmează:

  • Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat. Astfel, începând de duminică, 27 decembrie, vor fi imunizate 155 de cadre medicale din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța;
  • Etapa a II-a – populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;
  • Etapa a III-a – populația generală.

Citește și:

Incidența coronavirusului în cele 70 de localități din județul Constanța

Duminică începe vaccinarea împotriva covid 19 în Constanța. Cine sunt primii pe listă

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Un biciclist a fost accidentat mortal de un șofer beat și cu permis suspendat

Thu Dec 24 , 2020
În cursul zilei de ieri, în jurul orei 17.40, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier mortal pe DC 90. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat de 52 de ani, și o […]
accident-biacicleta