Primăria Constanța construiește orașe pentru mașini

Primăria Constanța construiește un oraș pentru mașini, nu pentru pietoni. Așa se întâmpla și pe vremea lui Radu Mazăre și Decebal Făgădău, așa se întâmplă și pe vremea lui Vergil Chițac. Cu mențiunea că acum este mult mai scump să te deplasezi cu mașina.

Un exemplu concret, prezentat azi de primărie, este strada Theodor Pallady din cartierul Palazu Mare. Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, a desfășurat anul trecut lucrări de investiții în trama stradală în cartierul Palazu Mare.

Strada Theodor Pallady face parte din străzile care au beneficiat de programul de amenajare a carosabilului, alături de străzile Tache Ionescu, Camil Ressu și Ștefan Dărăscu.

„Au fost executate lucrări complexe de drumuri. S-au refăcut suprafețele, s-a aplicat un strat de drenaj iar terenul a fost stabilizat prin așternerea mai multor straturi de piatră. Ulterior, s-a intervenit cu utilaje pentru turnarea asfaltului. Strada a fost asfaltată pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp, devenind o arteră pe care traficul rutier se poate realiza în condiții optime. Lucrările fac parte din prima etapă a procesului de amenajare a carosabilului, care prevede doar un strat de asfalt și un acostament stânga-dreapta cu o lățime de 50 cm, format din piatră.” spune primăria.

Se poate observa din fotografii că primăria a asfaltat, dar nu a construit trotuare. În unele zone, nici nu există loc de trotuar. Așadar, oamenii sunt obligați să folosească autoturismele, ca să nu-și pună viața în pericol.

MEMENTO

Când se asfalta în cartierul Compozitorilor, l-am întrebat pe primarul Decebal Făgădău, acum câțiva ani, de ce nu face întâi trotuarele, iar mai apoi șoseaua. Ar fi fost, evident, un plus pentru pietoni. Cred că nici nu a înțeles bine întrebarea. Acum, străzile sunt asfaltate, în majoritate, în cartier, trotuarele nu. Evident, oamenii folosesc strada, împreună cu mașinile. Locul unde ar fi trebuit să fie trotuar e, de cele mai multe ori, spațiu de parcare.

Vă recomandăm și:
2 thoughts on “Primăria Constanța construiește orașe pentru mașini

  1. Si ce e asa de laudat ca a facut strazile? Este firesc pt orice administratie sa faca strazi in cartier. Tot scrieti articole ca vai ce face primarul? Sa isi faca datoria ca de aia e in locul ales. Ba mai mult pe strazile cu pricina mai trebuie mult lucrat , ei au facut niste alei si nici sensul de mers nu e gandit; o brambureala …si tot scrieti de parca au facut ceva servicii speciale cetatenilor. Nu , nu au facut nimic spectaculos, dupa 15 ani de platit implizite la greu , nu vad acum de ce sa venim cu lauda…dar, de presa romaneasca…

    1. După 15 ani, ați avut pile s-au aveți un vecin nou consilier eu aștept pe Prel. Câmpinei de 27 de ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Insuportabila tăcere a liberalilor constănțeni

mie ian. 12 , 2022
„Cu cât mai grea e povara, cu atât mai apropiată de pământ e viaţa noastră, şi cu atât e mai reală şi mai adevărată. În schimb, absenţa totală a poverii face ca fiinţa umană să devină mai uşoară ca aerul, să zboare spre înălţimi, să se îndepărteze de pământ, de […]
cristian hagi

V-ar putea interesa și: