Primăria Constanța desființează trotuare pentru a crea locuri de parcare

Aleea Romaniței din Constanța. Trotuarul a fost desființat pentru a crea locuri de parcare

Primăria Constanța a anunțat că „două noi parcări destinate riveranilor” au fost construite pe Șoseaua Mangaliei, în apropierea Grădiniței cu Program Normal Nr. 22, și pe aleea Romaniței din cartierul Abator.

Echipele Confort Urban au executat lucrări de stabilizare a terenurilor virane, au fost montate borduri noi, suprafețele carosabile au fost recondiționate prin turnarea a două straturi de asfalt (binder și uzură), iar la final au fost aplicate marcajele rutiere.  

„În paralel, au fost demarate lucrările de pregătire a terenului pentru alte două parcări situate pe amplasamentul unor garaje dezafectate. Vorbim despre parcarea situată pe strada Zefirului, în dreptul blocului FB10 din cartierul Poarta 6 și de parcarea de pe aleea Scafandrilor, în apropierea Stadionului Portul.”, spune cei de la primărie.

În imaginea de sus, trimisă chiar de primărie, se observă că un trotuar a fost desființat cu totul pentru a crea spațiu pentru autovehicule. S-a întâmplat pe aleea Romaniței. Este un lucru care vine în contradicție cu ce a declarat în mai multe rânduri primarul Vergil Chițac, PNL: oraș pentru oameni, nu pentru mașini.

Chițac a explicat că suntem în situația în care avem 150.000 de mașini și 30.000 de locuri de parcare.

„Ca sa echilibrăm balanța e nevoie să construim parcări noi, dar și să reducem numărul de mașini. Dacă numărul de mașini va continua să crească, nu vom reuși vreodată să corectăm acest dezechilibru. Vă rog să vă gândiți cât teren, câți bani și cât timp am consuma dacă am alege să acoperim toată nevoia de locuri de parcare. Și până la urma care ar fi rezultatul? Un oraș plin de parcări, plin de mașini? Asta ne dorim?

Constănțenii au alternativa unui transport public îmbunătățit, a bicicletelor puse la dispoziție gratuit, a soluțiilor de mobilitate urbană oferite de operatorii privați (taximetre, ride-sharing, rent-to-ride). Gestionarea eficientă a spațiilor de parcare existente va da posibilitatea tuturor să beneficieze de ele și va genera venituri din care putem amenaja parcări noi.”, spunea Chițac.

Primăria Municipiului Constanța a anunțat că va construi alte noi parcări în diverse zone ale orașului.  

V-ar putea interesa și:

Un oraș fără mașini? Primăria Constanța vrea 88 de autovehicule și peste 27.000 de litri de combustibil pe lună

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ministrul Energiei: OMV Petrom şi Romgaz ar trebui să anunţe în acest an decizia de investiţii în extracţia gazelor din Marea Neagră

Wed Sep 21 , 2022
OMV Petrom şi Romgaz ar trebui să anunţe în acest an decizia de investiţii în extracţia gazelor din zăcământul de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră, având în vedere contextul actual de pe piaţa gazelor, a afirmat, miercuri, ministrul Energiei, Virgil Popescu, citat de Agerpres. Popescu a participat la […]
exploatare gaze