Déjà vu. Primăria Constanța a început din nou asfaltarea în Compozitorilor, tot cu strada pe care locuiește prietenul lui Mazăre

DSC_0527

”Din toate străzile din lume, eu doar pe tine te-am ales.” Acesta este refrenul pe care l-au fredonat, probabil, angajații Primăriei Constanța ieri, când au decis să înceapă mica asfaltare din cartierul Compozitorilor cu strada Heraclea Darclee. Dacă ne uităm pe hartă, observăm că strada aceasta leagă, acum, o stradă neasfaltată de o altă stradă neasfaltată. Chiar și angajații primăriei se opriseră inițial la o altă stradă, acolo unde se termină puținul asfalt din cartier, dar și-au dat seama de greșeală. Să nu credeți însă că strada pe care au început nu are nimic special. Are. Pe ea locuiește, într-o casă cu un design modern, Valentin Preda.

DSC_0548

Domnul Preda are mai multe calități. În primul rând, este prietenul lui Radu Mazăre. Ba chiar i-a fost și consilier la Primăria Constanța. În al doilea rând, este performant. Atât de bun, încât fostul primar l-a supranumit ”Valerică, băiatul performant”. A treia calitate este cea de ex-secretar de stat în Ministerul Transporturilor, la propunerea PSD. Mai are o calitate, cu care probabil nu îi place să se laude. A fost ridicat de pe stradă de procurorii DNA, care îl acuză de deținere de documente confidențiale și de secrete de stat. Este trimis în judecată de peste 700 de zile. Omul pare a fi implicat în chestiuni legate de pavilionul maritim românesc… de chestii grele, care urmează a fi elucidate în întregime de procurori și de instanță.

Să revin. Primăria Constanța a început asfaltarea celor 5 străzi din cartierul Compozitorilor cu strada acestui Valentin Preda. Coincidență, veți spune. Poate că da, poate că nu. Prietenului lui Radu Mazăre îi place zona, așa că și-a cumpărat un teren acolo încă din 2008, teren pe care și-a construit o casă. Pe strada Rapsodiei. Tot aici, gurile rele spun că băiatul performant mai deținea câteva apartamente într-un bloc. Potrivit declarației de avre din anul 2012, vânduse în ultimele luni nu mai puțin de șase apartamente, pentru care a obținut aproape 360.000 de euro.

În anul 2011, Primăria Constanța, condusă atunci de pesedistul Radu Mazăre, a luat decizia de a asfalta cartierul Compozitorilor. Lucrările au început în forță de pe strada… Rapsodiei. S-au construit chiar trotuare și s-a amenajat iluminatul public. Lucrările s-au terminat așa cum au început: brusc și la mijlocul străzii, Coincidență sau nu, Valentin Preda ajungea acasă numai pe asfalt.

”În anul 2011 s-a aflat doar o parte din strada Rapsodiei din cauza fondurilor insuficiente. Instituția noastră a elaborat un proiect pentru realizarea iluminatului public aflat în finanțare în zona cartierului Compozitorilor, iar după implementarea acestuia se vor relua lucrările de asfaltare”, au precizat atunci reprezentanții Direcției de Gospodărire Comunală a Primăriei Constanța.

În anul 2015, într-o epistolă către constănțeni, Radu Mazăre promitea că va reporni programul de asfaltare.

O prioritate o vor constitui trotuarele, parcările dintre blocuri, sensurile giratorii și noua stradă Eduard Caudella din cartierul de locuințe pentru tineri-zona Baba Novac”, spunea primarul.

Radu Mazăre s-a contrazis însă cu ceea ce au spus angajații săi. Ne referim la directorul SC Confort Urban SRL, Cristinel Viorel Farcaș.

”Motivul pentru care a fost prioritară la proiectare și asfaltare este acela că această stradă este strada principală din care pornesc mai multe străzi, erau finalizate lucrările pentru utilități, imobilele erau deja construite și mare parte din iluminatul public”, a spus acesta, în 2014.

La terminarea parțială lucrărilor, s-a întocmit procesul verbal nr. 99/25.01.2013 la o valoare de 1,28 milioane lei. Actualul primar interimar al Constanței, pesedistul Decebal Făgădău, a precizat că nu știa că Valentin Preda locuiește pe strada cuprinsă în programul de asfaltare.

Stradă da, trotuar nu

Primăria Constanța va asfalta cinci străzi în cartierul Compozitorilor, dar nu va realiza și trotuarele. Acesta se vor construi de-abia când se va asfalta întreg cartierul (adică de-abia peste cel puțin patru ani). Este însă interesant că pe strada pe care a locuit Valentin Preda s-a construit trotuar din anul 2012. De altfel, acolo s-a montat și iluminat public tot de atunci, deși restul cartierului a fost racordat la această rețea, realizată pe fonduri europene, de-abia în acest an.

DSC_0556
Popicii din lemn delimitează strada. Trotuar nu va exista prea curând.

Susținut de Nicușor Constantinescu

La momentul reținerii, PSD Constanța, prin Nicușor Constantinescu, a emis un comunicat de presă în apărarea lui Valentin Preda.

”Este un profesionist în domeniul navigaţiei şi al exploatării portuare. El nu a fost pus acolo politic. A deranjat foarte mult interesele din jurul MT şi i s-a făcut această înscenare cu DNA. În final, s-a constatat că nu a fost niciun motiv real în baza căruia să fie reţinut. Nu judeţul Constanţa pierde un om, România pierde un om. Vom avea o discuţie la nivel guvernamental privindu-l pe Preda, pentru că nu are asupra lui nicio acuzaţie credibilă”, a spus Nicușor Constantinescu, cel care acum este simplu membru PSD și a fost recent arestat preventiv, din nou.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 comentarii la “Déjà vu. Primăria Constanța a început din nou asfaltarea în Compozitorilor, tot cu strada pe care locuiește prietenul lui Mazăre

    1. Multi dintre cei care au construit blocuri acolo sunt apropiati ai unei anumite gasti. Cum sa ii puna sa asfalteze? Corb la corb nu-si scoate ochii. Vorbind serios insa, e treaba Primariei. Daca va cumparati o casa pe o strada, nu e in regula sa fiti dv obligat sa asfaltati si strada. Daca e bulevard ce facem? Platim taxe si impozite dintr-un anumit motiv.

  1. Problema este ca dupa ce au trecut alegerile, s-a oprit si asfaltarea. Cum, unde mai putin conta, in conditiile in care se demarase asfaltarea, chiar si un numar atat de mic de strazi, chiar si dupa atatia ani. Dar…surpriza : pe strada Heraclea Darclee s-au oprit toate lucrarile dupa incheierea votului si nici de alta strada nu s-au apucat ai nostri edili. ati scris cu litere de-o schioapa ca se vor finaliza cele 5 strazi din cartierul Compozitorilor pana la data de 15.08.2016, se va lucra intens, concomitent etc (am mai trecut prin promisiuni de genul acesta intarziate cu mult, inclusiv in cadrul proiectului cu extinderea sistemului de iluminat public). Iata ca dupa aproape o luna, s-a decopertat doar o strada si s-a pus ceva piatra, dupa care totul s-a sistat. Doar au trecut alegerile, ce sens mai are … Rusine sa va fie, d-nule Primar si conducatori ai judetului !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Coaliție împotriva constănțenilor!

mie mai 25 , 2016
Tudorel Chesoi demască înțelegerea dintre RADET și Engie. Consilierul local Tudorel Chesoi atrage atenția asupra unui abuz pe care îl face, în opinia sa, RADET împreună cu Engie. Acesta a precizat că, în discuțiile pe care le poartă cu cetățenii în această campanie electorală, o doamnă care locuiește pe strada […]

V-ar putea interesa și: