Primăria Constanța introduce parcare cu plată pe mai multe străzi din centrul Constanței

Se delimitează locuri de parcare pe strada Sarmisegetuza din Constanța

Primăria Constanța continuă să introducă parcări cu plată. Astăzi, 13 martie, se lucra pe strada Sarmisegetuza, vizavi de Sala Sporturilor.

Muncitorii delimitau cu var locurile de parcare. În jurul amiezii, lucrările erau aproape gata.

Viceprimarul Ionuț Rusu ne-a confirmat că aici vor fi locuri de parcare cu plată. Este vorba, mai exact, despre strada Sarmisegetuza, tronsonul cuprins între strada Răscoalei din 1907 și bd. Tomis, și despre strada Dacia, tronsonul cuprins între strada Răscoalei și bd. Tomis.

Aici va fi zona 1 de parcare.

Potrivit HCL nr. 448 din 2022, parcare cu plată va fi însă în mai multe zone, și anume:

 • Strada Ion Bănescu
 • Strada Răscoalei din 1907
 • Strada Mihai Kogălniceanu, tronsonul cuprins între str. Ștefan cel Mare și bd. Ferdinand
 • Strada Cuza Vodă, tronsonul cuprins între str. Răscoalei din 1907 și str. Mircea cel Bătrân
 • Strada Constantin Brătescu, tronsonul cuprins între str. Răscoalei din 1907 și bd. Tomis
 • Strada Dacia, tronsonul cuprins între str. Răscoalei din 1907 și bd. Tomis
 • Strada Decebal, tronsonul cuprins între str. Răscoalei din 1907 și str. Mircea cel Bătrân
 • Strada Tudor Vladimirescu, tronsonul cuprins între str. Răscoalei din 1907 și str. Mircea cel Bătrân
 • Parcarea bd. Tomis  – Zona Amfiteatru

Cât costă abonamentele

Constănțenii pot obține abonamente de parcare inclusiv pentru zona zero și unu. Iată cât costă.

 • Abonamente pentru o zi: zona 0 (30 lei) ; zona 1 (15 lei) ; zona 2 (10 lei). În zona 2 este inclusă și Stațiunea Mamaia, ceea ce înseamnă că atât constănțenii, cât și turiștii pot achita 10 lei pe zi pentru parcare.
 • Abonamente pentru 7 zile: zona 0 (100 lei, dar poate fi utilizat și în zona 1); zona 1 (75 lei).
 • Abonamente pentru 30 de zile: zona 0 (199 lei), care poate fi utilizat și în zona 1.
 • Abonamente anuale: zona 0 (2000 lei), care poate fi utilizat și în zona 1.

Rămân valabile și abonamentele de 199 de lei pe an pentru zona 2, a precizat viceprimarul.

Reamintim că parcarea este gratuită zilnic între orele 20:00 -08.00, pe tot parcursul anului, cu excepția zonei 0, pentru perioada 1 iunie- 31 august.

De asemenea, mașinile electrice, hibrid și de epocă pot parca gratuit. Atenție însă: este nevoie de o vinietă care se va putea obține de la primărie.

V-ar putea interesa și:

Cum puteți obține abonament anual de parcare pentru zona 0 în municipiul Constanța și cât costă

Brest, Franța, oraș înfrățit cu Constanța. 16.000 de locuri de parcare gratuite din 20.000. La cele plătite ți se oferă pază, umbrele și cărucioare pentru copii

Parcarea în Milano, gratuită pentru rezidenți. Fără plăcuțe

Și în Londra, parcarea rezidențială este, în unele cazuri, mai ieftină decât în Constanța

În Berlin, parcarea rezidențială costă de 4 ori puțin decât în Constanța. Salariile sunt de 3,54 ori mai mari

În Bruxelles, salariul este de 3,44 ori mai mare decât în Constanța, iar parcarea rezidențială este de 4 ori mai ieftină

În Copenhaga, bicicleta e aproape o religie. Și totuși, autoturismele pot parca și gratuit, spre deosebire de Constanța. Sau mai ieftin

Constanța NU are nevoie de PARCĂRI

Parcarea în Constanța, discriminatorie și printre cele mai scumpe din Europa


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

18 comentarii la “Primăria Constanța introduce parcare cu plată pe mai multe străzi din centrul Constanței

 1. In loc sa faca adiacentele sa asfalteze bulverdele el face parcari cu plata baaaa ce ai in cutia aia de conserva gelatinoasa
  gaini zapacite ,ai facut orasul praf cu conductele de cacat bani ingropati……restarteaza.te…….

  1. În sfârșit vor exista locuri de parcare! Nicăieri în lumea civilizata parcarile nu sunt gratuite!!! Vezi Paris, Londra, Viena,Praga,…. dar constănțenii nu-si doresc sa facă parte din lumea bună.

   1. Se pare ca dumneata nu prea ai fost prin lumea civilizata. Acolo exista un echilibru între drepturi și obligații

   2. Lumea civikizata inseamna si salarii de minim 1200 euro pe luna inseamna si imprumuturi cu rate fixexsi dobanzi de 2 procente fara comisioane in plus inseamna pensii pentru batrani de minim 900 euro si milte alte masuri de protectie sociala inseamna si ca un partid ca USR sa nu existe in Parlament inseamna si ca un cetatean sa nu fie arestat pe suspiciuni rezonabile si sau doar pe interceptari telefonice inseamna si ca votul cetatenilor conteaza in sensul ca nu se fac aliante intre partide slab votate doar ca sa faca procent de intrare la guvernare. Sictir!

   3. În cartierele mărginașe de ce nu putem sa ne plătim parcarea în fata casei, în felul acesta nu ne_am mai ccerta cu vecinii care au mașini pt fiecare membru al familiei dar curte cu deschidere mica. Dacă voiau parcări multe trebuia sa_si cumpere teren cu deschidere mare, noi dacă parcam la ei nnu le convine dar ei sint tineri, fortosi și ne temem sa întram în conflict cu ei. Solicit domnului primar sa rezolve aceasta problema cu drept de preempțiune a proprietarului, dacă acesta nu dorește și refuza, atunci sa poată altcineva sa închirieze parcarea.

  2. Conductele alea de c…. îți aduc apă și căldură băi fraiere ,ai mai văzut o altă administrație să înlocuiască tot ce este ruginit și spart pe toate magistralele orașului? Cît despre reglementarea parcării în oraș trebuie sa te obișnuiești cu gândul că nu mai este un sat fără câini?

   1. Sa va ia dracu cu tevile si spagile voastre ..sa va loveasca cancerul nenorocitilor ca ne ati mancat sufletul cu excavatoarele voastre si parcari cu bani! Nu va mai ajunge!!!

   2. Singura problema este ca lucrarile dureaza ani, in loc sa dureze zile. Orasul este un santier perpetuu de cand a venit „primarul”.

 2. Constanța nu are nevoie de parcări? Dar de ce,nu trebuie sa funcționeze totul ordonat și civilizat? In plus este nevoie de fonduri pentru bugetul primăriei pentru tot felul de lucrări necesare urbei.

 3. o sa ne puna parcare platita si la patul nevestei!
  Si pentru aplaudacul cu Parisul, doar atata ai retinut din capitala Frantei?

 4. Nu ar mai comenta nimeni dacă prețul parcării ar fi de bun simț, sa dai 2000 pe un abonament înseamnă că ai băut apa la câine

 5. avut ocazia sa strangeti 70 000 de semnaturi si sa-l izgoniti pe Chitac. Cine va tine sa continuati actiunea?
  Constantenii iubesc indivizii, gen Mazare, Fagadau, Chitac.
  Iar rezultatele se vad, 15% din populatia orasului a fugit in zone mai primitoare.
  Sii o intrebare, de la revolutie, s-au demolat TOATE fabricile din Constanta. S-a construit, macar una??

 6. Ii mai trebuie niste bani ca sa mai faca niste santuri prin constanta mai bine sar ingropa in ele impreuna cu toata tarla de imbecili pe care ia adus in primarie .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Massif, festivalul care a umplut Poiana Brașov, a adus peste 4,2 milioane euro în comunitatea locală

lun mart. 13 , 2023
Prima ediție a festivalului Massif a fost un succes și a adus în Poiana Brașov peste 100 de artiști români și internaționali, precum și peste 38.000 de participanți. Toți aceștia s-au bucurat de muzică, munte și sporturi de iarnă la cele 3 scene de la baza pârtiei Bradu și la […]
massif

V-ar putea interesa și: