Primăria Constanța își dorește să mergem pe jos

Primăria Constanța își dorește să mergem pe jos și chiar a demarat o campanie în acest sens. Ba mai mult, a pus la bătaie și niște premii.

În prima lună de desfășurare a concursului „Mergi pe Jos! E simplu și sănătos!“, participanții s-au întrecut în numărul de deplasări, numărul de kilometri parcurși sau aprecieri ale postărilor care promovează mersul pe jos, scopul concursului fiind acela de a încuraja mobilitatea pietonală în municipiul Constanța ca modalitate alternativă de deplasare în detrimentul utilizării autoturismului personal, pe distanțe scurte.  

La numărul de deplasări, pe locul I s-a clasat Corina Radu cu 206 deplasări și 197,3 km. La categoria numărul de km parcurși Camelia Radu s-a situat pe locul I – în doar 72 de deplasări a cumulat 256,3 km. La secțiunea „Cea mai apreciată postare destinată deplasării pietonale“ Fiscuci Alexandra a strâns 513 like-uri, care au urcat-o pe locul I al clasamentului.  

„Atât concurenta care s-a clasat pe primul loc la numărul de deplasări, cât și cea care ne-a surprins cu numărul de km parcurși au spus că pentru ele participarea la această competiție a fost destul de simplă pentru că obișnuiesc să meargă pe jos. Asemeni lor, ne dorim să fie tot mai multe persoane care să se alăture demersului lansat în cadrul proiectului PORTIS.”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța, printr-un comunicat de presă.

Competiția se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 ani, iar înscrierea se poate face foarte ușor, fiind nevoie doar de un telefon mobil inteligent și acces la internet, prin aplicația gratuită STRAVA https://www.strava.com/, disponibilă în AppStore și Google Play.

Ca și în prima lună de concurs, concurenții care vor realiza cele mai multe deplasări pietonale de peste 500 de metri, dar și cei care vor cumula pe perioada desfășurării concursului cei mai mulți kilometri parcurși pietonal vor fi răsplătiți cu premii constând în vouchere la magazine cu profil sportiv.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • Mai bine ati organiza concursul “Gaseste trotuarul”. Inainte sa poti fi pieton trebuie sa ai si cu ce. Sunt atatea totuare inghitite de masini parcate ca nu mai ai pe unde face miscare pe jos

Leave a Reply

Your email address will not be published.