Primăria Constanța, măsuri pentru câinii fără stăpân: centru de adopție și vouchere gratuite pentru sterilizare

Patru din câinii prezenți în centrul de adopție din centrul Constanței

Municipiul Constanța a deschis primul Centru de adopții pentru căței, continuând în acest fel demersurile pentru îmbunătățirea calității vieții și găsirea unor familii adoptive pentru aceste suflete.

„De astăzi, adopția unui cățel va fi mai ușoară. Am deschis porțile Centrului de adopții canine „Norocel“, un loc unic în Europa. Acesta va funcționa cu sprijinul partenerilor noștri Animal Society și Four Paws, cărora le mulțumim pe această cale. Amenajarea spațiului a fost posibilă și cu sprijinul elevilor și cadrelor didactice de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța și al reprezentanților Uniunii Armenilor din România.

Aici veți găsi, într-un spațiu prietenos, căței simpatici, jucăuși, frumoși, curioși și disponibili pentru adopție gratuită. Toți câinii pe care îi veți găsi aici sunt sănătoși, microcipați, deparazitați intern /extern, sterilizați și înregistrați în RECS. Prin decizia de a adopta, acordati o nouă șansă, salvați o viață și asigurați locul în adăpost pentru un alt animal abandonat care are nevoie de găzduire și îngrijire de specialitate. Mulțumim constănțenilor că ne sprijină în demersurile privind adopția câinilor fără stăpân îi invităm să fie alături de noi în continuare în campania de adopție”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Viceprimarul Ionuț Rusu cu unul din cei patru câini din centru. Patrupedul a fost adoptat de o familie din București

Vouchere pentru sterilizare

Viceprimarul a mai anunțat o premieră.

„Primăria Constanța a dat drumul astăzi la un program de vouchere gratuite. Astfel, toți cei care doresc să sterilizeze un câine pe care îl au în curte sau l-au găsit pe stradă pot veni la cea mai apropiată clinică veterinară. Cu acest voucher gratuit îl vor steriliza. Venim cât mai aproape de cetățeni, pentru că doar împreună putem ajunge la obiectivul de 70% – 80% de animale ale străzii care să fie sterilizate, un obiectiv pe care noi ni l-am propus să îl atingem până la sfârșitul acestui an, împreună cu cei de la Animal Society, Confort Urban și toate clinicile veterinara care vor intra în acest program.”, a spus Ionuț Rusu.

Primele 100 de vouchere se pot obține de la primărie, prin intermediul celor de la Fundația Pontica.

Persoanele interesate sunt așteptate pe strada Răscoalei din 1907, nr.4 ( fostul sediu al Administrației Piețelor). Mai multe detalii puteți obține de la personalul de specialitate, la numărul de telefon: 0733045213.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Grevă de avertisment în școlile din România. Sindicat: „Salariile sunt umilitoare”

mar mai 16 , 2023
Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar vor intra, miercuri, în grevă de avertisment, în intervalul orar 11:00 – 13:00, timp în care cursurile nu vor avea loc, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedinţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma […]
Casa Corpului Didactic Constanța

V-ar putea interesa și: