Primăria Constanța nu poate să repare o stradă, dar spune că vrea să construiască un cartier nou?!

vergil-chitac-stefan-cel-mare
Vergil Chițac. În spatele său, artera comercială Ștefan cel mare

Constanța este un șantier abandonat. Primăria condusă de Felicia Ovanesian și Vergil Chițac a deschis mai multe proiecte pe care le-a moștenit de la Decebal Făgădău, dar cam toate s-au blocat. Varianta, de pildă, trebuia terminată din 20 decembrie 2021, cum spunea V. Chițac. Nici vorbă! Pe strada Ștefan cel mare mai mult se stă decât se lucrează. Parcurile promise de F. Ovanesian s-au dovedit a fi simple vorbe goale.

Cu toate acestea, primăria anunță „un cartier nou al orașului, proiectat de la zero la standarde optime de calitatea a vieții.”

„Municipiul Constanța elaborează o nouă documentație de urbanism în zona DN3c pe o suprafață de cca. 300 ha, de-o latură și alta a drumului alternativ care leagă orașul nostru de Ovidiu, la Nord de Bd. Aurel Vlaicu (după sensul giratoriu de la Jumbo), între Calea Ferată și o serie de parcele care fac parte teritoriul extravilan al UAT Constanța. Scopul acestei documentații este crearea unui cadru de dezvoltare pentru un nou cartier, care să fie proiectat la norme și standarde optime, introducând în intravilan suprafețe pe care orașul se va extinde într-un mod sănătos. PUZ-ul are în centrul preocupărilor crearea unui nou parc municipal de mari dimensiuni (30-40 ha), generarea de noi spații pentru activități economice, dezvoltarea sănătoasă a zonelor rezidențiale, asigurând deopotrivă acces la instituții și dotări publice, cultură, sănătate, învățământ. Se au în vedere, de asemenea, generarea de spații destinate activităților economice de mari dimensiuni, (birouri, zone logistice, un nou potențial campus și platforme de transfer tehnologic), vizându-se crearea de noi locuri de muncă și atragerea, pe termen mediu și lung a unui grup demografic tânăr, inclusiv forță de muncă de înaltă specializare.”, spune primăria.

Este la minte cocoșului că, dacă nu poți să termini un proiect minor, va fi aproape imposibil să construiește un cartier nou.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea2 thoughts on “Primăria Constanța nu poate să repare o stradă, dar spune că vrea să construiască un cartier nou?!

  1. Nu intereseaza decat inceperea a cat mai multe lucrari pentru a se obtine plicurile ! De acuma este clar ,se incepe defrisarea sau demolarea si se incaseaza avansuri consistente (de regula 40-50 % din valoarea lucrarilor ) si apoi roiul ,disparand la alte lucrari ….La cate sunt incepute ar fi nevoie de zeci de mii de muncitori pentru a fi si terminate in cca.6 luni de zile .Adunati TOTI lucratorii declarati de firmele castigatoare a acestor lucrari si abia de obtineti cateva sute ! Jaf in toata regula ,Curtea de conturi doarme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cu ce politicieni ar vrea românii să ia masa în familie

Thu Apr 21 , 2022
Un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD şi obţinut de News.ro i-a întrebat pe români următorul lucru: „Dacă vi s-ar oferi şansa să aveţi invitat la masă, în weekend, alături de familia dumneavoastră, unul dintre liderii partidelor politice de astăzi, pe care aţi prefera să îl aveţi în casa dumneavoastră?”. […]
masa mancare