Primăria Constanța organizează o acțiune publică de solidaritate cu Ucraina

Primăria municipiului Constanța a anunțat, printr-un comunicat de presă, că organizează sâmbătă, 12 martie a.c., începând cu ora 12.00, pe platoul din fața intrării în sediul Prefecturii (bd. Tomis nr. 51), o acțiune publică de solidaritate cu Ucraina, în cadrul unei ample inițiative de sprijin care are loc, în ziua respectivă, în marile orașe din Europa.

Iată mesajul instituției:

„Până în momentul de față, populația orașului Constanța și-a manifestat în mod convingător și salutar căldura, sprijinul, empatia și solidaritatea cu Ucraina și cu poporul ucrainean, în special prin donații de amploare efectuate la Pavilionul Expozițional din Constanța, devenit între timp un adevărat hub umanitar pentru Ucraina, urmare a miilor de produse colectate în această locație prin generozitatea cetățenilor orașului.

Continuăm campania de colectare de la Pavilionul Expozițional din oraș, organizată în parteneriat cu alte instituții, precum Crucea Roșie Constanța, Consiliul Județean Constanța și Instituția Prefectului Județul Constanța.

Totodată, a sosit timpul unei acțiuni publice de amploare la Constanța, al unei acțiuni de solidaritate cu Ucraina care să transmită întregii lumi, dar în special poporului ucrainean, etnicilor români din Ucraina și municipalității partenere Odesa, empatia, sprijinul și solidaritatea cetățenilor orașului Constanța.

În acest sens, lansăm pentru întreaga populație a municipiului Constanța, pentru mediul asociativ local, pentru instituțiile publice, pentru mediul de afaceri, invitația de a participa la acțiunea publică de solidaritate a municipiului Constanța cu Ucraina, acțiune ce va avea loc pe platoul din fața intrării în sediul Prefecturii (bd. Tomis nr. 51), sâmbătă, 12 martie, începând cu ora 12.00.

Forța solidarității trebuie să fie răspunsul nostru, răspunsul comunității europene și euroatlantice la agresiunea militară rusă din Ucraina, iar acest răspuns se va exprima în toată Europa, plenar, unitar, în ziua de sâmbătă, 12 martie, de la Brest la Constanța, de la Florența la Cluj, de la Marsilia la București.

Acest război nu lasă nepăsător poporul român, care a trăit numeroase astfel de drame în toată istoria sa. Acest război nu lasă nepăsătoare populația orașului nostru, care a răspuns la superlativ nevoilor de sprijin venite din Ucraina – cu donații, cazare gratuită, hrană și alte gesturi de sprijin apreciate de parteneri și care au schimbat în bine soarta tragică a multor strămutați.

Scenele dramatice cu exodul trăit de mame și copii, în secolul 21, criza umanitară de proporții provocată de acest război, valurile de refugiați care ne amintesc de propriile noastre suferințe în războaiele încă vii în memoria noastră colectivă, ne sporesc empatia față de tragedia umanitară care încearcă acum Ucraina.

Vă invităm să ne exprimăm plenar solidaritatea cu Ucraina și cu lupta acesteia pentru valorile și principiile europene, pentru modul civilizațional pe care l-au visat și românii în numeroase momente ale istoriei lor.

Sprijinind moral Ucraina astăzi, transmitem un mesaj ferm întregii lumi că onorăm lupta pentru libertate și pentru valorile europene a Ucrainei, dusă în numele acelorași valori pentru care și românii au luptat necondiționat și curajos, atunci când acestea au fost amenințate.

Vă așteptăm deci sâmbătă, 12 martie, la ora 12.00, pe platoul din fața sediului Prefecturii Constanța, pentru a ne exprima întreaga noastră solidaritate cu Ucraina, în cele mai dramatice momente pe care le cunoaște Europa după al doilea război mondial.”


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Primăria Constanța organizează o acțiune publică de solidaritate cu Ucraina

  1. Pai da, ca doar de asta avem administratie locala ca sa se ocupe de colectare ajutoare ptr ukranieni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcţionează în România

joi mart. 10 , 2022
Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, după şedinţa cu şefii mai multor instituţii de verificare şi control, că vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România și nu va permite nimănui să profite de situaţia actuală, generată de conflictul armat din Ucrana, încât să se ajungă la ”creşterea […]

V-ar putea interesa și: