Primăria Constanța – orgoliul și furia neputinței au luat fața rațiunii

cristian hagi

Aparițiile în emisiuni TV ale celor din conducerea Primăriei Constanța sunt bine cântărite. Nu vor veni, de pildă, niciodată Felicia Ovanesian sau Vergil Chițac într-o emisiune moderată de mine sau de Dorian. Îi înțeleg, pe de o parte. Nu au ce să răspundă.

Nici oamenii din primărie nu ies la întâmplare. Și când ies, sunt atenți ce spun.

Am aflat azi că unul dintre consilierii personali ai primarului ales, a declarat, în emisiunea lui Emil Tatu, că Ovidius Park nu e parc și că ne vor arăta ei ce e ăla, când va fi gata nu știu ce proiect al lor. Într-un an și jumătate ne-au arătat două poze.

Declarațiile de genul acesta ne arată că, în Primăria Constanța, orgoliul și furia neputinței au luat deja fața rațiunii.

Ne-a promis Felicia Ovanesian că face un petec de parc în locul RAR-ului. Ne spune de aproape un an și jumătate să avem „nițică răbdare” și nu se mișcă nimic. RAR nu are de gând să se mute, iar contractul de închiriere expiră de-abia în 2024, deci până atunci sunt slabe șanse.

A promis Chițac marea cu sare și s-a ales praful de toate. Parcări la 500 de metri de locuință sau locul de muncă, vă aduceți aminte? A rezolvat-o numai pentru el și angajații săi, care au locuri rezervate în fața primăriei. A făcut în schimb un regulament aberant, plătim 24 de ore din 24, ca aproape nicăieri în Europa. A promis transport în comun gratuit și apoi aproape a dublat prețul biletelor. A promis transparență și ține ședințele de consiliul municipal online. A susținut o singură conferință de presă în tot acest timp, și aceea online și cu număr limitat de întrebări. L-a făcut pe Decebal Făgădău „Bulă” de zeci de ori și acum îi continuă și apără proiectele. A zis pe 10 decembrie că bulevardul Aurel Vlaicu va fi asfaltat până pe 20 decembrie. Nu e gata nici azi, în mai, și nu va fi nici la toamnă. Strada Ștefan cel mare e dezastru. A dat vina pe RAJA. Ne-a explicat însă directorul de acolo că RAJA a făcut tot ce trebuia, ba și mai mult, la timp. A făcut regulamente proaste, care au picat în instanță. Cel al zonei peninsulare e deja celebru. A interzis accesul auto acolo. (Oare s-a gândit, de pildă, cum vor face instituțiile speciale ale statului un filaj în zonă, dacă va fi nevoie, mai ales în această perioadă tulbure? Vor sta sub umbrelă sau vor fi ști toți a cui e mașina?) A promis de trei ori că va redeschide Spitalul de Boli Infecțioase, care nu e deschis nici acum. Sub conducerea lor au murit oamenii de vii. Nu e primarul vinovat, va decide ancheta, dar nici de demisie de onoare nu a auzit.

Aș putea scrie pagini întregi despre nerealizările primarului. S-a săturat de atitudinea sa și a city managerului numit de el chiar și cel mai mare susținător financiar al său, omul care l-a ajutat să ajungă aici. S-a săturat pentru că și el este constănțean, locuiește aici și vede că speranțele pe care și le-a pus în schimbare au fost deșarte. Și când nu mai ai nici speranță, nu știu ce mai rămâne.

În condițiile acestea, să declari că parcul făcut cu trudă și cu bani privați nu este parc este o dovadă a orgoliului nemăsurat și a unei furii pe care cu greu o mai pot reprima. Dar, cred eu, și a fricii. A fricii că oamenii văd că se poate face ceva în orașul ăsta, că nu este nevoie să ne lamentăm, să găsim scuze puerile, că există onoarea cuvântului dat, chiar dacă nu ești ales, că din nimic poate răsări ceva frumos, cu multă muncă și, mai ales, cu mult timp pe care îl rupi de la familie, de la propriii copii.

Felicia Ovanesian și Vergil Chițac sunt din ce în ce mai singuri. Susținătorii îi părăsesc, constănțenii sunt revoltați de măsurile luate și au văzut că nu sunt cu nimic mai buni decât predecesorii, dimpotrivă. Mai au aliați, politici și nu numai, dar nu din convingere, ci din interes. Știu însă și ei că sunt în cădere liberă și probabil să gândesc la faptul că vor avea șanse la un nou mandat numai dacă vor trage după ei pe toți cei ar putea – lejer – să-i învingă în următoarele alegeri. Fac însă o eroare gravă. La câtă nemulțumire se acumulează în rândul constănțenilor, nici nu contează prea mult cine va candida împotriva echipei Ovanesian – Chițac.

V-ar putea interesa și:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “Primăria Constanța – orgoliul și furia neputinței au luat fața rațiunii

  1. interesant de ce nemultumiri nu exista si la nivelul autoritatilor platite sa ne apere de hotiile care au pus in final un oras intreg pe butuci ? Caci despre furturi din ban public este vorba …Camera de conturi si chiar DNA -ul sunt prea ocupate ?

  2. Nu e clar ca ne-am luat tzeapa cu amiralul ?
    Ne-a bagat-o pe gat pe dameza Felicia (mare avocata) si au incercat o „mica” manevra – la modul dezinteresat desigur :)))
    Ideea era ca RAR (care acum plateste chirie) sa fie mutat GRATUIT pe alt teren al primariei.
    Adica – in traducere libera – dameza si amiralul renuntau la banii de chirie si, in „imensa lor dragoste” pentru constanteni, amenajau acolo un parc care costa o nimica toata. „Doar” de 3 ori pretul :)))
    Noroc cu Prefectura care le-a taiat aripile si le-a explicat ca terenurile proprietate publica se pot acorda cu titlu gratuit doar institutiilor de utilitate publica.
    Cum RAR nu este institutie de utilitate publica, a cam dat cu virgula.
    Oare dameza City Manager (si avocat) chiar nu stia acest detaliu „nesemnificativ” ?
    Cat despre parcari – hai sa fim seriosi. Constanta are un deficit imens (peste 100.000 locuri) si inca nu s-a nascut primarul care poate rezolva problema.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

„Insula Muzicii”, un thriller dramatic în cinematografele românești, filmat în patru țări

vin mai 13 , 2022
Filmul românesc „Insula Muzicii” a avut premiera în cinematografele constănțene la începutul lunii mai a acestui an. Lungmetrajul este primul film care aparține lui Cosmin Zaharia, producător, regizor, scenarist și actor în propria producție. Descris de critici ca fiind un thriller dramatic, „Insula Muzicii” urmărește povestea lui Alex, un tânăr […]

V-ar putea interesa și: