Primăria Constanța plătește 254.000 de lei pentru strategie și asistență juridică în domeniul energiei termice în sistem centralizat

radet constanța

Primăria Constanța plătește 254.000 de lei, fără TVA, pentru strategie și asistență juridică în domeniul energiei termice în sistem centralizat. banii sunt împărțiți în două contracte, atribuite pe 12, respectiv 20 septembrie 2019.

Primul are va beneficiar PFA Cabinet de avocat Ciurtin Adrian-Cristian, din București. Acesta va presta servicii de consultanță și asistență juridică în vederea reorganizării serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din municipiul Constanța.

Serviciile presupun, în linii generale, dar fără a se limita la acestea, următoarele activități:

  • asistență înființare societate proprie: act constitutiv, asistență constituire acordată departamentului specializat al Primăriei municipiului Constanța;
  • elaborare regulament de organizare și funcționare a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat;
  • calcularea nivelului de capital de lucru și capital social necesar (contribuție în natură, în bani); – redactare/întocmire contract de delegare a serviciu public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat către societatea proprie;
  • întocmire caiet de sarcini;
  • asistență în fața Consiliului Concurenței și ANRE (obținere licențe).

De asemenea, serviciile de consultanță și asistenţă juridică vor consta şi în reprezentarea autorităţii contractante în faţa oricăror autorităţi publice, prestându-se prin întocmirea tuturor actelor de procedură necesare, îndeplinirea oricăror formalităţi şi/sau operaţiuni necesare în vederea înființării societății.

Primăria Constanța a achiziționat și servicii de elaborare a unei „strategii de alimentare în sistem centralizat cu energie termică a municipiului Constanța”.

„Pornind de la situația actuală a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică a municipiului Constanța, se impune realizarea unui studiu care să analizeze necesarul de investiții și să identifice proiectele prioritare pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică al municipiului Constanța”, spun reprezentanții primăriei.

Contractul a fost atribuit firmei S.C. RomCapital Invest S.A., tot din București. Valoarea contractului este de 120.000 de lei, fără TVA.

În total, așadar, contractele ne costă 254.000 de lei fără TVA.

Ambele au fost atribuite prin încredințare directă.

Reamintim că, în această vară, primarul Decebal Făgădău a anunţat că vrea să înfiinţeze o societate nouă, care nu să producă și să distribuie agent termic. Primăria a cumpărat rețeaua de distribuție de la Electrocentrale SA.

Decebal Făgădău susţine că, prin cumpărarea reţelei de transport a agentului termic primar de la CET până la punctele termice ale RADET, modernizarea acesteia cu fonduri europene, s-ar putea reduce semnificativ şi preţul căldurii pentru constănţeni. „

Estimez că preţul de transport va scădea minim 50% pentru că vom dimensiona corect reţelele. Mesajul meu de susţinere pentru sistemul centralizat se adresează consumatorilor, dar şi angajaţilor RADET şi termocentrale pentru că împreună vom construi ceva temeinic, nicidecum nu vom distruge şi nu vom lăsa oamenii fără sursă de încălzire sau fără locuri de muncă”, a mai spus primarul Decebal Făgădău.

„Există în momentul de faţă un efort comun, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Administraţiei, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Energiei, împreună cu Primăria municipiului Constanţa, de includere a Constanţei în zona oraşelor care vor primi alocare dedicată pentru creşterea eficienţei. RADET este forţat practic astăzi să se reorganizeze. Conducerea RADET lucrează, în momentul de faţă, la o ofertă pe care să o prezinte asociaţiilor de proprietari de schimbare a sistemului de distribuţie de la sistemul clasic, cu două ţevi de tur, două ţevi de retur, la un sistem pe orizontală, care să permită contorizarea individuală. De asemenea, cred că RADET-ul va fi preluat uşor, uşor într-o nouă societate. Îmi doresc ca municipiul Constanţa să investească, fie cu fonduri structurale, fie cu fonduri atrase, fie cu fonduri proprii, într-o companie energetică atât pentru partea de energie termică, cât şi pentru partea de energie electrică. Astăzi noi suntem consumatori. Nu suntem nici  producători nici jucători pe piaţa aceasta de energie şi nu văd de ce nu am putea să facem o societate energetică, care să producă valoare adăugată prin energie electrică şi să diminueze efortul pe care îl facem noi atât constănţenii, cât şi bugetul local, prin subvenţionarea această majoritară a pierderilor, a ineficienţei unui sistem construit în anii 60 – 70”, a explicat primarul Constanţei.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol are 12 locuri de muncă disponibile

Tue Sep 24 , 2019
Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol organizează concurs/examen pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a următoarelor funcții contractuale, vacante. Sunt disponibile următoarele locuri de muncă: 5 posturi – îngrijitoare: școala generală. Loc de muncă: 3 posturi – Secția 410 paturi: 1 post – Secția 175 paturi; 1 post – Secția copii […]
sanatoriul balnear techirghiol