Primăria Constanța plătește 7.000 de lei pe zi către firmele lui Sorin Strutinsky. În fiecare zi. Citiți în text și comentariul său

Sorin-Strutinsky-si-Radu-Mazăre
Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, doi prieteni. Imagine surprinsă când primul era primar

Contractele pe care le are Primăria Constanța cu firmele controlate de Sorin Strutinsky se derulează în continuare fără probleme.

Mă refer aici numai la contractele de publicitate încheiate între primărie și SC Telegraf Advertising SRL și SC Soti Cable Neptun SRL.

În primele patru luni ale anului, primăria a efectuat plăți pentru publicitate și reclamă în valoare de 828.439,21 lei, potrivit execuției bugetare comunicată către Ministerul Finanțelor. Numai în luna aprolie s-au înregistrat plăți de 284.364,98 de lei, potrivit calculelor care rezultă din aceste documente. Se remarcă faptul că sumele sunt în creștere. În primele două luni plățile au însumat 348.022,25 lei, iar în aprilie era vorba de 196.051,98 lei. La cursul zilei de azi a BNR, suma plătită în ianuarie este de 63.228 de euro. De la începutul acestui an, Primăria Constanța a virat în conturile celor două firme peste 184.000 de euro, mai exact 184.204 euro, dacă facem conversia la cursul BNR.

Dacă ne raportăm la suma totală plătită în primele patru luni și o împărțim pe zile, reiese că Primăria Constanța a plătit, în medie, în conturile firmelor controlate de Strutinsky suma de 6.846 de lei pe zi.

Vă reamintesc, Liviu Pătrașcu, directorul Direcției Relații Internaționale și Organizare Evenimente din cadrul Primăria Municipiului Constanța, a precizat primăria derulează două contracte pentru serviciile de publicitate și reclamă. Este vorba despre contractual subsecvent nr. 18039/05.02.2016 al Acordului cadrul de publicitate TV nr. 16652/04.02.2013, încheiat cu Soti Cable Neptun SRL, în valoare de 803.628 lei fără TVA, și contractul subsecvent nr. 129326/11.09.2015 al Acordului de publicitate presă nr. 110541/11.09.2011, încheiat cu SC Telegraf Advertising SRL, în valoare de 893.590 de lei, fără TVA. În total, 1.697.218 lei, fără TVA. SC Soti Cable Neptun SRL îi are ca asociați pe Mereuță Valeriu și Strutinsky Sorin Gabriel. Acesta apare ca asociat și la SC Telegraf Advertising SRL. Sorin Strutinsky este prieten și asociat în afaceri al fostului primar al Constanței, Radu Mazăre.

Citește și:

Primăria Constanța, cele mai mari plăți din orașele din România pentru reclamă și publicitate

Am vrut să aflu și părerea lui Sorin Strutinsky în legătură cu aceste sume și aceste contracte. ”Nu știu de unde aveți sumele, nu știu cât de reale sunt”, mi-a spus inițial, invitându-mă să fac o adresă cu întrebări clare despre ce vreau să aflu. L-am rugat să îmi dea o adresă de email. A revenit peste câteva minute nu cu o adresă de email, ci cu o expicație pe care o redau complet.

”În primul rând, sunt două instituții. Adică societatea care editează ziarul, unde eu sunt administrator. A doua este televiziunea, unde eu am doar calitatea de asociat. Întrebările trebuie puse direct celor două societăți. Cu privire la oportunitate (n.r. am întrebat cât de oportune sunt aceste două contracte), nu cred că pot da eu un răspuns, ci beneficiarul. Entitățile media publică ce primesc de la beneficiari, existând contracte care se execută.”

Am câteva precizări de făcut, la final.

  1. Am cerut Primăriei Constanța, în baza Legii 544, rapoartele de activitate pe care le primesc de la cele două firme, în baza cărora face plățile. Au trecut cam trei luni, nu am primit niciun răspuns. Mi s-a spus, neoficial, că nici nu voi primi.
  2. Cele două societăți comerciale sunt private și nu sunt datoare să îmi răspundă la întrebări de acest gen
  3. Cunosc ziariști valoroși în cele două redacții despre care vorbește Sorin Strutinsky, care își fac munca foarte bine, și îmi place să cred că am și amici acolo. Vreau să fiu foarte clar: acest articol nu atacă modul în care își fac treaba cele două societăți sau a modului în care sunt conduse. Ele execută un contract și trebuie să o facă eficient și profesionist. De fapt, acest articol nu este un atac împotriva nimănui. Este o simplă prezentare a unor cifre.
  4. Datele prezentate sunt obținute de pe site-ul http://www.transparenta-bugetara.gov.ro, care aparține Ministerului Finanțelor Publice.
  5. Am primit sfaturi de la prieteni să nu mai scriu articole care pun un anumit partid și/sau anumite persoane într-o lumină nu tocmai roz. Nu pot să fac asta. Oricine va fi primar va avea parte de același tratament. Aceasta este, sper, și sper că va fi și în continuare, foarte umila mea încercare de a face din Constanța un oraș mai bun. Dacă voiam să fac ceva pentru mine mă înscriam într-un partid și căutam un loc eligibil pe listele de consilieri.

Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Intrare gratuită la Observatorul Astronomic, de ”Noaptea Muzeelor”

mie mai 18 , 2016
Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța vă oferă intrare gratuită, în “Noaptea Muzeelor”. Intrare gratuită și un spectacol impresionant. Evenimentul are loc sâmbătă, 21 mai, între orele 20 și 24.00. Astronom Experience Constanța în colaborare cu CMSN vor deschide porțile Planetariului pentru spectacole, iar observatorul […]

V-ar putea interesa și: