Primăria Constanța plătește peste 200.000 de lei pentru a organiza Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă și pentru un spectacol de samba

Competiția mondială se desfășoară în perioada 1-4 septembrie 2022, pe Plaja Neversea din Constanța. Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Cultură, Educație, Sport, Turism și organizat de Federația Română de Lupte, cu sprijinul Ministerul Sportului.  

Proiectul are valoarea de 222.200 de lei, TVA inclus.

Campionatul s-a mai organizat în Grecia, Franța, Spania și Turcia (detalii AICI).

Un Campionat Mondial de Lupte pe Plajă a mai fost organizat în municipiul Mangalia, în anul 2015.

Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă este găzduit de România pentru al doilea an la rând și este destinat tuturor categoriilor de vârstă: Cadeți (U17), Juniori (U20) și Seniori.  

Peste 300 de sportivi din 19 țări vor lua startul la Constanța, în lupta pentru medaliile mondiale.  

Luptele pe Plajă reprezintă o disciplină care va intra pe lista sporturilor olimpice începând cu 2028 (Jocurile Olimpice de la Los Angeles), astfel încât cei mai buni luptători ai lumii aleg să concureze cu succes și pe nisip.  

Evenimentul organizat la Constanța face parte din circuitul Mondial al Beach Wrestling World Series, care are anual 4 etape de calificare în alte țări, iar organizarea etapei finale a fost atribuită României.  

Țara noastră va fi reprezentată în cadrul Campionatului Mondial de Lupte pe Plajă (2022) de peste 70 de sportivi, la toate categoriile de varstă (U17, U20, Seniori), iar luptători precum Ștefania Priceputu, Cătălina Axente sau Ștefan Coman se pot încorona la Constanța cu titlul de Campioni Mondiali.  

Festivitatea oficială de deschidere va avea loc vineri, ora 15:30.

„Veți putea dansa pe ritmuri de samba, într-un show incendiar oferit de Willmark Dance Academy.”, spune primăria.

Intrarea este liberă.  


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tarifele la vacanțele din 2023 de pe litoralul românesc vor fi înghețate. Primele oferte vor lansate în septembrie VIDEO

joi sept. 1 , 2022
Operatorii din turismul de litoral își doresc să mențină aceleași tarife la pachetele turistice în sezonul estival 2023 ca în acest an, în ciuda scumpirilor cu care se confruntă și a creșterii TVA la serviciile de cazare, anunță Litoralulromanesc.ro, turoperatorul nr. 1 pe acest segment de vacanțe. Compania a început […]

V-ar putea interesa și: