Primăria Constanța pregătește reabilitarea și extinderea Școlii Gheorghe Țițeica

Primăria Constanța a urcat pe platforma de achiziții publice SICAP un anunț pentru firmele interesate să participe la elaborarea documentației tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii gimnaziale nr. 30, Gheorghe Țițeica”, una din cele mai mari din Constanța, cu peste 1.500 de elevi.

Studiul prevede realizarea de studii de teren-geotehnic și topografic, expertiză tehnică, audit energetic, DALI, PTE, PAC, POE, CS, DDE, inclusiv asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul executării lucrărilor.

Practic, este primul pas pentru reabilitarea școlii, care și-a sărbătorit jubileul în 2019, dar și pentru extinderea și dotarea sa. Școala nu are în prezent sală de sport, de pildă, în ciuda faptului că fostul primar, Decebal Făgădău, trecuse acest obiectiv în programul său de campanie din 2016.

Valoarea totală a contractului este de maximum 290.000 de lei. În alegerea câștigătorului, partea financiară va reprezenta numai 70% din total. Cu 30% se va puncta experiența în proiecte similare.

Reamintim că de foarte multe luni există o hotărâre judecătorească, definitivă și irevocabilă, prin care Școala Gheorghe Țițeica trebuie să intre în posesia unor spații din cadrul Colegiul Tehnic Tomis. Nici fostul Consiliul Local, nici actualul nu au dus la îndeplinirea această decizie, care ar fi rezolvat criza de spațiu de la Țițeica, în ciuda faptului că legea ar trebuie să fie lege, în ciuda protestelor organizate de profesorii de acolo, în ciuda faptului că bunăstarea copiilor ar trebui să primeze oricăror alte interese. Detalii aici: Profesorii de la Gheorghe Țițeica au făcut grevă japoneză pentru binele elevilor. Petiție către Primăria Constanța și consilierii locali

Mai jos puteți urmări o emisiune realizată de Dobrogea TV cu prilejul aniversării a 50 de ani de existență a școlii Gheorghe Țițeica.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Rata de ocupare a paturilor covid în Constanța este peste media pe țară

Thu Jan 20 , 2022
Directorul general în cadrul Ministerului Sănătăţii Amalia Şerban a anunţat că rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu COVID este de 22%. În județul Constanța este de 25,58%. La nivel național, valorile variază între 5% şi 41%. Prin urmare, şcolile îşi pot continua activitatea săptămâna viitoare (acestea se închid […]